Суд (тепер насправді) скасував арешт $400 тисяч, що в ДСР охрестили злодійським общаком "Нєдєлі" та в поцупленні яких обвинувачують екс-верхівку АРМА

Суд (тепер насправді) скасував арешт $400 тисяч, що в ДСР охрестили злодійським общаком "Нєдєлі" та в поцупленні яких обвинувачують екс-верхівку АРМА
Суд (тепер насправді) скасував арешт $400 тисяч, що в ДСР охрестили злодійським общаком "Нєдєлі" та в поцупленні яких обвинувачують екс-верхівку АРМА

Печерський районний суд Києва 13 липня 2022 року скасував арешт грошових коштів у розмірі 400,9 тис. дол., 500 євро та 400 гривен, що було вилучено навесні 2020 року в процесі активізації розслідування справи про зухвале вбивство тринадцятирічної давнини в Києві кримінального авторитета Олександра Семенова ("Кацап") та з легкої руки представників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оголошених так званим "общаком" 49-річного уродженця Самбірського району Андрія Недзельського, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Андрій Львівський"/"Нєдєля".

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

 eiqehieeiqturoz

(Андрій Недзельський)

З них випливає: в палаці Феміди зобов’язали представників Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), в управління якого були передані фінанси, перерахувати їх на рахунки бізнесмена Дениса Парубця. Останній, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, вважається компаньйоном 49-річного уродженця Вінниці, брата нардепа 9 скликання Сергія Кісільова ("Сергій Вінницький"), в банківській скриньці якого у травні 2020 року й було виявлено понад 400 тис. дол. Мовляв, відповідний капітал виступав часткою внеску Парубця у майбутній спільний бізнес-проект з "Сергієм Вінницьким" чи то фінансами, які Кісільов позичив у партнера та поклав до банківського сейфу.

(Сергій Кісільов)

Тим не менш, але у відповідь на проголошення ухвали щодо зобов’язання АРМА повернути понад 400 тис. дол., можновладці почали бідкатися на неможливість її виконання та звернулися з заявою щодо роз’яснення рішення в частині "належної ідентифікації Дениса Парубця, як законного власника грошових коштів". У відповідному зверненні представника Нацагентства йшлося, що "наразі ухвалами слідчих суддів встановлено два законних власника грошових коштів, а резолютивна частина не містить ідентифікуючих даних Парубця, що не дає змоги АРМА ідентифікувати таку фізичну особу у разі його звернення щодо повернення грошових коштів".

Зауважимо, що наприкінці вересня поточного року слідчий суддя Тетяна Остапчук відмовила у задоволенні клопотання сторони Нацагентства. Тим не менш (щонайменше станом на кінець жовтня) ухвала щодо повернення грошей, які затаврували "злодійським общаком" "Андрія Львовського", найвирогідніше так і не була виконана. Побічним підтвердженням цього виступає позов з вимогами про відшкодування матеріальної шкоди, з яким до Держави Україна в особі Нацполіції звернулися вищезгадані Парубець та Кісільов.

За іронією долі, авторозподіл цього провадження спочатку "зупинився" на персоні судді Печерського райсуду Сергія Вовка, який влітку 2020 року вже розглядав питання вилучених у банківському сейфі VIP-відділення "Приватбанку" грошей, через що служитель Феміди заявив самовідвід.

Таким чином, наразі перебіг подій навколо понад $400 тис. дол., які силовики охрестили "злодійським общаком" (в подальшому - вилучили й арештували, передали в управління АРМА, а згодом - з використанням підробної ухвали суду та ймовірними зловживаннями і в змові поміж високопосадовцями Нацагентства та групою адвокатів фактично поцупили та з відсотками перерахували сторонній особі - "фунту" Ігорю Королю, про що детально повідомлялося на сторінках Dетектив-Info), набув геть сюрреалістичного змісту.

Де-юре, вітчизняний суд першої інстанції зобов’язав повернути речовий доказ в гучній кримінальній справі, що фізично вже відсутній. Ба більше - власники поцуплених капіталів, вимагають компенсації завданих ним діями посадовців матеріальної шкоди від держави, а за їх привласнення притягається до відповідальності, зокрема, верхівка однієї з інституцій антикорупційної ієрархії.

Як вже зазначалося в публікаціях Dетектив-Info, влітку 2022 року НАБУ та САП завершили досудове розслідування у справі про заволодіння майже 400 тис. дол., які перебували під арештом і були передані в управління до АРМА. У цьому епізоду справи про "поцуплений общак" проходить шість осіб. Йдеться про парочку адвокатів (Дениса Сердюка і Оксану Сєрокурову), "фунта" Ігоря Короля, а також колишніх високопосадовців АРМА - т.в.о. керівника Нацагентства Віталія Сигидина, його заступника Володимира Павленка та начальника управління менеджменту активів Нацагентства Вахтанга Бочорішвілі.

(Вахтанг Бочорішвілі, Володимир Павленко, Ігор Король, Денис Сердюк, Віталій Сигидин, Оксана Сєрокурова)

Джерело: detective-info

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus