Марина Шаховніна незаконно обіймає посаду голови Подільського районного суду міста Києва

Марина Шаховніна незаконно обіймає посаду голови Подільського районного суду міста Києва
Марина Шаховніна незаконно обіймає посаду голови Подільського районного суду міста Києва

У ЗМІ оприлюднено листа від СГОУ «Народна рада», де вони обґрунтували та довели факт можливого незаконного перебування судді Шаховніної М.О. на посаді голови Подільського районного суду міста Києва. Звернувшись до голови Ради суддів України Моніча Богдана Сильвестровича з заявою-клопотанням щодо роз’яснення правомірності перебування на посаді Шаховніноі М.О. - громадська організація у строк, визначений законом відповіді так і не отримала! Постає запитання: чому Рада суддів України зволікає з відповіддю?

Заявники у листі чітко вказали, що «Відповідно до Указу Президента України В. Януковича від 12.03.2012 №193/2012 Шаховніну М.О. призначено на посаду судді Подільського районного суду міста Києва строком на п’ять років. До цього часу суддя Подільського районного суду міста Києва Шаховніна М.О. не була призначена на посаду судді безстроково.

А вже 25 травня 2021 року на підставі рішення зборів суддів №9 від 25.05.2021 року, в порушення вимог ст. 20, ст. 135 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" головою Подільського районного суду м. Києва обрано Шаховніну М. О.

За таких обставин, суддя Шаховніна М.О., за відсутності повноважень на здійснення правосуддя, була обрана головою цього суду всупереч вимогам статті 20 Закону України "Про судоустрій і статус суддів". 

Як бачимо, «кришу» мала гарну, або ж «франклін» їй допоміг.

На підставі викладеного просимо надати інформацію щодо можливості перебування голови Подільського районного суду міста Києва Шаховніної Марини Олегівни на посаді голови цього суду та можливості бути обраною головою цього суду у відповідності до статті 20 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та рішення Ради суддів України від 25.11.2021 №53.» 

Тут питання риторичне до Голови Ради суддів України: Невже у часи війни з росією, суддя, котра виносила рішення проти майданівців та автомайданівців може морально, та з огляду на викладене у листі, так «незаконно» обіймати адміністративну посаду голови суду одного з столичних суддів Києва? 

Цікаво, що на звернення громадської організації від 14 вересня 2022 голова Ради суддів України Богдан Моніч, надав відповідь у формі ЛИСТА за його підписом, однак не став тривожити Раду суддів України для прийняття РІШЕННЯ з цього питання у відповідності до Положення, що регулює роботу найвищого органу суддівського самоврядування! 

При цьому сам Богдан Моніч у своєму ЛИСТІ вказує про порушення при обранні та перебуванні Шаховніної М. на посаді голови Подільського районного суду м.Києва(лист відповідь додається). 

Нагадаємо, що лист носить рекомендаційний характер, рішення Ради суддів є обов’язковим для реагування і виконання всіма органами судової влади та їх посадовами особами! 

А й справді, для чого з такого незначного питання скликати Раду суддів і приймати рішення: всього лиш суддя обіймає посаду голови столичного суду незаконно!  

А можливо склад Ради суддів України надто зайнятий важливими справами: служить в ЗСУ на передовій? Чи волонтерством займається? Або ж як варіант під «шумок» свої справи робить?  

Видання бере під контроль цю ситуацію, та інформуватиме громадськість.

 qhiquqikidttroz

Джерело: zido.com.ua

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus