У Мелітополь завезли вчителів із Дагестану: мають русифікувати українських дітей

У Мелітополь завезли вчителів із Дагестану: мають русифікувати українських дітей
У Мелітополь завезли вчителів із Дагестану: мають русифікувати українських дітей

У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі більшість учителів відмовилися йти на співпрацю із ворогом. Через це росіяни вирішили завезти до міста своїх освітян.

Вибір припав на вчителів із Дагестану (республіка у складі РФ), яким окупанти пообіцяли підвищені зарплати. Про це повідомляє Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Крім того, завезені освітяни, кажуть загарбники, нібито можуть розраховувати на пільги як учасники бойових дій.

За рахунок працівників із Дагестану окупанти сподіваються покрити дефіцит кадрів у школах Мелітополя. Ці вчителі мають займатися пропагандою у навчальних закладах та русифікувати українських дітей.

Водночас на тимчасово окупованих півдні України росіяни шукають дітей, яких не відпустили на навчання до шкіл, де запровадили російську програму.

"На півдні росіяни перевіряють дітей, якщо ті перебувають у навчальний час на вулиці. Також чи навчається дитина у російській школі перевіряють завезені з Росії лікарі під час медоглядів, які влаштували росіяни. У дітей та їхніх батьків перевіряють телефони на встановлення програми української онлайн-школи ", - йдеться у повідомленні.

Батькам, які не віддали своїх дітей до російських шкіл, загрожують позбавленням батьківських прав, а навчання дітей у таких закладах заохочують одноразовими виплатами в 10 тисяч рублів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus