Російські війська готуються відступати з Мелітополя - речник ОК "Південь" Гуменюк

Російські війська готуються відступати з Мелітополя - речник ОК "Південь" Гуменюк
Російські війська готуються відступати з Мелітополя - речник ОК "Південь" Гуменюк

Окупанти розгорнули бурхливу діяльність у районі Мелітополя. Наразі дії загарбників точно повторюють херсонський сценарій.

Після звільнення ЗСУ Херсона російські загарбники виявляють високу активність на Півдні Запорізької області. Тут вони з ранку до ночі риють окопи, будують укріплення, розставляють протитанкові перешкоди. Окупаційна влада заявляє, що російська армія за жодних обставин не відступить і боротиметься за Запорізьку область до кінця. У Мелітополі вже навіть почали розставляти бетонні "зуби дракона" у центрі міста - кажуть, що готуються до вуличних боїв.

Проте, все це ми вже бачили. На схожість ситуації у Мелітополі з тим, що передувало звільненню Херсона, звернула увагу речник Оперативного Командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Голова прес-центру ОК "Південь" бачить у поточній діяльності окупантів у Мелітополі ознаки підготовки до втечі. Причому росіяни практично один на один копіюють свої дії недавнього безславного для себе минулого.

– Вони спочатку накопичували сили навколо Херсона – потім повідомили, що залишають деякі населені пункти. Потім вони оголосили, що готуються до вуличних боїв. Потім розповідали, що ще не все загублено. А потім починали виносити з банківських установ та інших закладів все, що вважали за цінне, - зазначає Гуменюк.

Будівництво окупантами лінії укріплень у глибокому тилу та на лівому березі Дніпра Гуменюк вважає діяльністю, єдина мета якої – звітувати перед начальством.

- У принципі все повторюється, вони люблять наступати на ті ж граблі, тому нехай працюють за тим самим сценарієм, ми принаймні знаємо, чим це закінчиться, - висловлює свій прогноз спікер.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus