Новий пакет допомоги Україні від США включатиме системи ППО Patriot - ЗМІ

Новий пакет допомоги Україні від США включатиме системи ППО Patriot - ЗМІ
Новий пакет допомоги Україні від США включатиме системи ППО Patriot - ЗМІ

Наступний пакет американської допомоги Україні включатиме системи ППО Patriot.

Про це повідомив CNN із посиланням на джерела.

Також очікується, що США відправлять Україні комплекти високоточних бомб, які перетворять існуючі некеровані боєприпаси або "тупі" бомби на високоточні "розумні" бомби, відомі як Joint Direct Attack Munitions або JDAM, за словами кількох офіційних осіб США.

Комплекти додають до "тупих" боєприпасів плавці та систему точного наведення. Очікується, що їх буде включено до наступного пакета допомоги Україні в галузі безпеки вже цього тижня, повідомили джерела, хоча офіційні особи не говорили, скільки JDAM буде надано чи якогось конкретного типу.

Високоточні бомби можуть допомогти Україні атакувати нерухомі російські оборонні рубежі чи інші великі об’єкти. Але їх треба скидати зі винищувачів, що залишається серйозною проблемою через наявність у Росії власної ППО.

Українським військовим також необхідно буде знайти спосіб націлювання та запуску JDAM із літаків радянської епохи, як вони це зробили із протирадіолокаційними ракетами HARM американського виробництва на початку цього року.

ВПС України адаптували винищувачі МіГ-29 для стрілянини ракетами HARM. Їм доведеться зробити те саме для JDAM.

Комплекти можуть бути пов’язані з бомбами різної ваги та розміру, від 500-фунтової до 2000-фунтової. Потім боєприпаси використовують комбінацію GPS та інерційної системи наведення для точного ураження мети. Додаткова система також може дати бомбі лазерне наведення для ураження мети, що рухається.

Комплекти, про які вперше повідомила The Washington Post, забезпечують радіус дії бомб приблизно 15 миль.

За словами одного чиновника, JDAM не несуть серйозного ризику ескалації через їхню відносно невелику дальність дії, аналогічну іншій зброї, наданій США. Комплекти не дозволять Україні завдати удару вглиб території Росії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus