В Україні під час перевірок виявили близько 200 порушень у разі відключення світла

В Україні під час перевірок виявили близько 200 порушень у разі відключення світла
В Україні під час перевірок виявили близько 200 порушень у разі відключення світла

В Україні під час перевірок операторів системи розподілу електроенергії виявили 193 порушення вимог у галузі електроенергетики. Серед лідерів порушників виявилася столиця.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада Антикризового енергетичного штабу.

Учасники обговорили питання проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах масованих обстрілів Росією об’єктів критичної інфраструктури, стан відновлення генеруючого обладнання, пошкодженого внаслідок агресії РФ, а також забезпечення збалансованої роботи ринку електричної енергії та фінансової стабільності його ключових учасників під час проходження сезону в умовах воєнного стану.

"Особливо учасники наради приділили увагу питанню забезпечення справедливої та рівномірної черговості розподілу використання доступної потужності та електроенергії між споживачами при застосуванні заходів щодо примусового обмеження споживання електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Глава Держенергонагляду Руслан Слободян повідомив, що під час першого етапу перевірок в Україні зафіксували 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики.

Найпоширенішими виявилися:

  • порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;
  • застосування стабілізаційних графіків, які не передбачені чинним законодавством;
  • відсутність у графіках планових відключень об’єктів, які не входять до списку критичної інфраструктури;
  • недотримання тривалості відключення;
  • відсутність узгодженого з органами місцевого самоврядування переліку підприємств, що входять до переліку критичної інфраструктури.

Лідерами з виявлених порушень були ПрАТ "Волиньобленерго", ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", АТ "Полтаваобленерго", ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", ВАТ "Тернопільобленерго", ВАТ "Чернігівобленерго".

Найменше порушень зафіксували у АТ "Прикарпаттяобленерго", АТ "Харківобленерго", ПрАТ "Кіровоградобленерго".

На операторів систем розподілу складено відповідні акти, а порушення мають бути усунені до 31 грудня.

"Усі ми розуміємо, що нерівномірність у відключеннях світла є. Одні будинки можуть бути без світла по вісім, десять і більше годин, тоді як інші, іноді навіть навпаки, по вісім-десять годин зі світлом. Це питання справедливості для людей. Тому робота таких груп із перевірки має бути постійною", - повідомив прем’єр-міністр.

Шмигаль також дав завдання щоп’ятниці надавати публічний звіт для суспільства щодо виявлених порушень у операторів системи розподілу та вжитих заходів щодо їх усунення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus