"Це не війна, це пекло!": боротьба за український Бахмут продовжується

"Це не війна, це пекло!": боротьба за український Бахмут продовжується
"Це не війна, це пекло!": боротьба за український Бахмут продовжується

На Донеччині силами українських військових за останню добу було відображено дві штурмові операції російської армії.

Такими є дані Генерального штабу Збройних сил України. Тільки на Бахмутському напрямку війська РФ намагалися двічі пробити оборону ЗСУ. Саме місто, в якому досі залишається менше ніж 10 тисяч людей, постійно перебуває під ударами російських військ.

Про це розповіла кореспондентка телеканалу FREEДІМ Олена Грамова.

Десятки разів у Бахмуті виникають пожежі через влучення російських снарядів. Ворог прицільно б’є по приватному сектору та багатоповерхових будинках. Однак у місті, як і раніше, працює Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Пожежі виникають у всьому Бахмуті. Немає зараз такого місця, де найчастіше. У всьому місті виникають пожежі внаслідок артобстрілів, мінометних обстрілів. Якщо немає обстрілу, десь 70% випадків виїжджаємо”, - повідомив начальник 47-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України Євген Євтушенко.

В одному із приватних секторів практично не залишилося людей. Володимир півроку один доглядає будинки сусідів. Відганяє мародерів, а у разі пожеж на велосипеді їде до пожежної частини звати рятувальників. У місті не працює мобільний зв’язок.

«Це не війна, це пекло! З ким ви б’єтеся, ви б’єтеся ось ... Поїхали, я вам зараз покажу страшну справу. З ким воюєш? Що тут – танки, бронетранспортери стоять? Що тут? Зенітні установки чи щось. Сьогодні о 9 ранку я сиджу, каву п’ю та прилетіло. Що тут? Ви бачите танк пішов чи бронетранспортер? Чи солдати побігли від мене? Хто тут? Я тут стою один, це все ось у моєму відомому. Загориться, і я їду велосипедом: "Допоможіть, загасіть", - поділився чоловік.

Українські захисники кажуть, що воювати за правилами росіяни не вміють, тому, обстрілюючи житлові райони, лякають мирних жителів. На самих передових позиціях штурмують тільки живою силою, техніку економлять, а людей не шкодують.

“Вони мають, я так розумію, регулярні якісь війська, а є й приватні ПІК, тобто їх розбавили мобіками. Вони виграють скажемо так, їх багато, кількістю, їх багато, але, як німці кажуть, навіть якщо в нас було стільки людей, ми їх так не пускали б як м’ясо. Ми виграємо розумом, а вони програють кількості та спеціалістів дуже мало. Є, звичайно, тому що багато років Росія продовжує військові конфлікти, але вони, посилаючи фахівців, їх відразу розмішують так, умовно кажучи, із засудженими, які бачать у цьому свободу, але вони теж мають страх», — каже військовослужбовець ЗСУ з позивним . ”.

Незважаючи на заяву росіян про нібито їхню присутність у межах міста, на жодній адміністративній будівлі Бахмута не встановлено російський прапор. Водночас українські війська проводять контрнаступ, вибиваючи крок за кроком супротивника за межі міста.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus