Закарпатський митник незаконно пропустив вантажівки зі смартфонами

Закарпатський митник незаконно пропустив вантажівки зі смартфонами
Закарпатський митник незаконно пропустив вантажівки зі смартфонами

Заступнику начальника митного поста «Лужанка» та головному інспектору, які сприяли незаконному ввезенню вантажівки зі смартфонами, планшетами та ноутбуками без сплати митних платежів, висунули підозри. Про це повідомляє ДБР.

Влітку 2022 року з Угорщини до України через пункт пропуску «Лужанка», що на Закарпатті, заїхала вантажівка з електронікою. Митники пропустили авто через «зелений коридор» та засвідчили відсутність товару.

Безпосередньо після виїзду з пункту пропуску, вантажівку зупинили правоохоронці й виявили в ній електронну техніку відомої американської марки, а саме телефони, ноутбуки, смартгодинники попередньою вартістю понад 112 млн гривень.

Проїзд вантажівки з електронікою через митний пункт пропуску без оформлення митних платежів став можливим через недбалість заступника начальника митного поста та умисні протиправні дії державного інспектора, який пропустив вантажівку з метою отримання неправомірної вигоди.

Заступнику начальника митного поста повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК), головному державному інспектору митного поста повідомлено про підозру у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК).

368.media

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus