Великобританія закупить шведські САУ Archer замість переданих до ЗСУ AS-90

Великобританія закупить шведські САУ Archer замість переданих до ЗСУ AS-90
Великобританія закупить шведські САУ Archer замість переданих до ЗСУ AS-90

Британські військові можуть отримати артилерійські настанови на базі нового шасі від Rheinmetall. Артилерія потрібна Королівській армії, оскільки з 90 САУ AS-90 30, що є, передадуть Україні.

Британська армія планує купити від 6 до 8 САУ Archer для заповнення переданих Україні САУ AS-90. Про це повідомляє видання Shepard.

За даними джерел видання, Великобританія і Швеція незабаром оголосять про міжурядову угоду, в рамках якої британська армія закупить від 6 до 8 шведських САУ Archer виробництва BAE Systems Bofors. Вони дозволять тимчасово заповнити самохідні артилерійські установки, передані в Україні.

Також можливо, що для британського контракту артустановки можуть встановити на шасі іншої колісної платформи. Для Швеції нещодавно було укладено контракт із виробником на постачання додаткових 24 САУ Archer на базі тягача Rheinmetall MAN Military Vehicles HX-serises 8x8 із захищеною кабіною.

артилерія для України qhiqquiqdziqqdroz

Додамо, САУ Archer є однією з найтехнологічніших установок у світі. Її артилерійську частину повністю автоматизовано. Калібр зброї складає 155-мм з довжиною ствола 55 калібрів. Механізм заряджання дозволяє випускати 6 снарядів протягом 30 секунд з різних цілей.

Також САУ має збільшену дальність польоту боєприпасів – 30 км звичайним боєприпасом, 40 км активно-реактивним та 60 км керованим Excalibur. Кабіна машини захищає екіпаж від стрілецької зброї та уламків.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus