Всі новини за 2024-02-08

478
Окупанти обстріляли одинадцять громад Сумщини
Сьогодні, 8 лютого, російських обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Кролевецька, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська громади Сумської області.
376
Справа Гринкевичів: ДБР за місяць так і не арештувало майно дружини Ігоря Гринкевича
Попри заяви Держбюро розслідувань про арешт майна дружини львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Світлани, у реєстрі майнових прав станом на 7 лютого ці обтяження відсутні. Водночас ДБР відмовилось коментувати арешт майна мами Світлани Гринкевич – Ірини Федак та колишньої нареченої сина Ігоря Гринкевича Соні Морозюк.
509
Пермський край: в Росії сталась масштабна пожежа на газопроводі
У країні-агресорці у Пермському краї вибухнув газопровід, після чого почалася масштабна пожежа. Відомо про постраждалих.
435
Відставка Залужного: Причиною стали його розбіжності з Пентагоном, — Politico
За словами журналістів, причиною відставки головкома ЗСУ Валерія Залужного стала його відмова дотримуватися рекомендацій США щодо проведення літнього контрнаступу.
552
Паралімпійські ігри: в Парижі показали, як виглядатимуть медалі Олімпіади-2024
У Парижі показали, як будуть виглядати медалі, якими нагороджуватимуть переможців на Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року, які відбудуться у Парижі. Нагороди міститимуть шматочки Ейфелевої вежі.
448
У Польщі розповіли, як допоможуть Україні з мобілізацією
Мобілізація — відповідальність українського уряду, її не можна перекладати на інших, вважає голова комітету в закордонних справах сейму Польщі Павло Коваль. З його слів, можуть бути застосовані делікатні адміністративні рішення.
531
"Сирський - успішний командир, будемо ефективно працювати", - помічниця голови Пентагону Селеста Волландер
Сполучені Штати Америки працюватимуть з новим головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським. Він - успішний командир.
414
На кордоні з Угорщиною затримали найбільшу за час війни групу ухилянтів
На кордоні з Угорщиною затримано рекордну групу ухилянтів, які намагалися незаконно виїхати з країни. Організатори "схеми" намагалися вивезти одразу 38 осіб призовного віку.
536
Зеленський: "На сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок"
Сьогодні був проведений обмін військовополонених, в результаті якого ще 100 наших воїнів повернулися додому з російського полону. Це солдати та сержанти, більшість з них - захисники Маріуполя та “Азовсталі”, воїни Нацгвардії, ДПСУ, ЗСУ.
485
Відставка Залужного: "Сподіваюся, влада аргументує суспільству такі зміни", - Кличко
Мер Києва Віталій Кличко подякував Валерію Залужному за те, що він зробив для захисту нашої держави.
559
В Сенаті США проголосували за розгляд законопроєкту про допомогу союзникам
Законопроєкт передбачає виділення $95,3 мільярда допомоги союзникам США - Україні, Ізраїлю і Тайваню.
636
Як Залужний став символом стійкості України і змінював хід війни
Валерій Залужний на посаді головнокомандувача Збройних сил став для українського народу символом стійкості у надскладні часи російського повномасштабного вторгнення. Генерал має повагу як серед військовослужбовців та цивільного населення України, так і за кордоном – там його також сприймають, як символ стійкості, сили та незламності нашої держави.
419
Загарбники скоїли більше 111 тисяч злочинів в Україні, – Нацполіція
Слідчі Національної поліції розпочали майже 111 тисяч кримінальних проваджень за вчинення злочинів військами держави-агресора Росії та їх пособниками на території України з початку повномасштабного вторгнення.
373
Відставка Залужного: майор Гетьман пояснив, як звільнення Залужного вплине на хід війни
Майор запасу Національної гвардії Олексій Гетьман пояснив, чи звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вплине на хід війни. Також він висловив думку, чи зможуть цим скористатись окупанти.
454
"Ми працюватимемо з будь-ким, хто очолюватиме українське військо", - Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував рішення Володимира Зеленського змінити головнокомандувача Збройних Сил України.