Всі новини за 2024-04-29

347
Обстріл Одеси 29 квітня: загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв
Внаслідок ворожої атаки по Одесі загинув проректор з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності академії Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв.
462
Україна збільшує випуск дронів дальньої дії, - WSJ
Українська промисловість нарощує виробництво далекобійних безпілотників, які мають допомогти ЗСУ обійти обмеження на використання зброї, отриманої від країн Заходу, для ударів територією РФ.
558
Науседа підтримав ідею повернення в Україну чоловіків мобілізаційного віку
Президент Литви Гітанас Науседа і прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте вважають, що Литва має допомогти Україні повернути своїх чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном, проте це потребує консультацій на рівні Європейського союзу.
566
У Конгресі США "трампісти" продовжують погрожувати спікеру Джонсону відставкою
У США ультраправа конгресвумен Марджорі Тейлор Грін подвоїла свої зусилля усунути спікера Республіканської партії Майка Джонсона, заявляючи, що його дні на цій посаді лічені. На захист спікера стали демократи, його також підтримав Дональд Трамп.
614
Урсула Фон дер Ляєн застерегла Ізраїль від операції в Рафаху
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що для Ізраїлю було б "абсолютно неприйнятним" атакувати Рафах – місто на півдні сектору Гази, яке є останнім великим населеним пунктом, над яким ізраїльська армія ще не встановила контроль.
506
Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 16 травня
Засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів країн-членів Альянсу й України проходитиме 16 травня у Брюсселі (Бельгія)
370
Держсекретар США обговорив з міністрами арабських країн створення Палестинської держави
Державний секретар США Ентоні Блінкен, як перебуває в Саудівській Аравії, зустрівся в Ер-Ріяді в понеділок з міністрами закордонних справ цієї країни, ОАЕ, Катару, Єгипту та Йорданії, а також з генеральним секретарем Організації визволення Палестини Хусейном Аль-Шейхом.
486
В столичному музеї презентують передані Естонією предмети археології та монети
Завтра, 30 квітня, у Національному музеї історії України презентують 274 предмети археології та монет. Раніше їх затримали на кордоні Естонії, яка й передала цінності в Україну.
575
Україна та США провели новий раунд переговорів щодо гарантій безпеки
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів із США щодо угоди про гарантії безпеки для України. Сторони, зокрема, відзначили значний прогрес.
444
Ворог атакував сім громад Сумщини за добу
Сьогодні, 29 квітня, російських обстрілів зазнали Миколаївська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Ямпільська громади Сумської області.
419
Обстріл Одеси 29 квітня: кількість загиблих зросла до п’яти
Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до п’яти. Наразі відомо про 32 поранених, серед них двоє дітей.
545
Дрон захисників наздогнав гольфкар з окупантами на Авдіївському напрямку
Знищення дроном китайського гольфкара Desertcross-1000-3 з російськими окупантами на Авдіївському напрямку. Удару завдали бійці 25-ї окремої Січеславської повітряно-десантної бригади ЗСУ.
461
Ставка Верховного Головнокомандувача: Зеленський розповів про доповідь силовиків щодо звільнення полонених
Під час засідання Ставки головнокомандувача силовики доповіли про ситуацію на фронті та перемовини стосовно звільнення полонених.
535
Зеленський прокоментував російські удари по Харкову та Одесі
Володимир Зеленський прокоментував атаки російської армії на Харків та Одесу та закликав союзників пришвидшити поставки допомоги Україні.
485
Шмигаль звернувся до Ірландії щодо ППО
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим головою Уряду Ірландії Саймоном Гаррісом, обговоривши з ним ситуацію на полі бою та ракетні атаки, які завдає Росія проти цивільних та критичної інфраструктури в Україні.