Всі новини за 2024-07-15

588
В РФ заборонили своїм військовим користуватись краденою технікою через страх відстеження
Російські окупаційні війська заборонили своїм солдатам користуватися награбованими телефонами через побоювання стеження.
563
У Туреччині на яхті під українським прапором затримали розшукуваного Інтерполом росіянина
Чоловік, якого звинувачують у хабарництві, намагався втекти з Туреччини разом зі своїм сином, в якого закінчилась посвідка на проживання.
507
Україна отримала від Литви обладнання Вільнюської ТЕЦ-3
Обладнання із неробочої енергостанції в Литві надійшло у розпорядження «Хмельницькобленерго».
599
НАЗК після звільнення Вербицького знайшло в його діях корупцію на десятки мільйонів
Національна агенція з питань запобігання корупції після звільнення заступника генпрокурора Дмитра Вербицького знайшло в його діях корупцію на десятки мільйонів.
366
У Польщі оштрафували PayPal на 27 мільйонів доларів
Польський антимонопольний регулятор (UOKiK) наклав штраф у розмірі 106,6 млн злотих (27,3 млн доларів) на платіжну компанію PayPal Europe за те, що вона у договорах із користувачами чітко не вказала умови, за якими вони можуть бути оштрафовані.
641
У Києві горів відомий бізнес-центр: названо причину пожежі
У понеділок, 15 липня у Печерському районі Києва спалахнула пожежа в бізнес-центрі. Внаслідок загорання постраждало двоє людей.
427
Трамп офіційно став кандидатом у президенти і обрав кандидата у віцепрезиденти
Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США. Його висунули від Республіканської партії.
640
Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно сімом воїнам
У понеділок, 15 липня, президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" сімом воїнам. На жаль, їх було нагороджено посмертно.
546
Шахраї у Дніпрі привласнили 28 мільйонів гривень за схемою інвестицій в агробізнес
Прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та чотирьох учасників злочинної організації за фактами шахрайства в особливо великих розмірах, а також створення, керівництва й участі у злочинній організації.
454
У Львові затримали ділка з наркотиками на 100 тисяч гривень
У Львові правоохоронці вилучили у зловмисника «амфетаміну», «PVP» та «мефедрону» на загальну вартість у 100 тисяч гривень за цінами «чорного» ринку.
553
Кіберполіція попередила про нову шахрайську схему
Українцям почали надходити телефонні дзвінки та повідомлення від шахраїв, які представляються працівниками однієї з банківських установ, повідомили у Кіберполіції.
577
Окупанти вдарили двома авіабомбами по Лиману
Російські загарбники завдали удару по місту Лиман Донецької області, скинувши дві керовані авіабомби. В результаті чергового удару окупантів – п’ятеро людей отримали поранення.
595
Паспортизація росіянами українських дітей набуває загрозливих масштабів, - Лубінець
Омбудсмен України Дмитро Лубінець повідомив, що примусова паспортизація росіянами українських дітей набуває все загрозливіших масштабів.
537
Сильно поранені й у досить важкому стані: 5 працівників "Охматдиту" ще перебувають у лікарнях
Росія 8 липня завдала ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит". 5 працівників, які зазнали поранень внаслідок обстрілу, досі перебувають у медзакладах.
407
Розвідника Романа Червінського відпустили під заставу
15 липня розвідника Романа Червінського відпускають під заставу у розмірі 9 мільйонів гривень. Він перебував під арештом з квітня 2023 року.