Всі новини за 2024-08-09

389
Наступ Києва отримав зелене світло від союзників, - Politico
Німеччина та інші союзники України не хотіли дозволяти Україні завдати удару по Росії, але останній наступ може змінити політику, йдеться у статті.
556
Серед загиблих унаслідок удару по Костянтинівці восьмеро - досі невпізнані
Серед 14 людей, які загинули внаслідок російського авіаудару по супермаркету в Костянтинівці Донецької області, восьмеро залишаються невпізнаними.
614
Кинув гранату у поліціянта в Броварах: чоловіка засудили до понад дев’яти років тюрми
Мешканця Київщини засудили до понад дев’яти років ув’язнення за те, що він кинув гранату у поліціянта в Броварах кілька місяців тому.
514
Росіяни застосували нові авіабомби для ударів по Сумській області
Російські окупанти сьогодні, 9 серпня, застосовували для ударів по території Сумської області нові авіабомби. Вони мають більш далекий радіус дії, ніж звичайні КАБи.
495
Постачальниця Міноборони Тетяна Глиняна власниця нерухомості на десятки мільйонів євро
Бухгалтерку компанії "Міт пром", яка є частиною групи Тетяни Глиняної, затримали БЕБ за підозрою у фінансових порушеннях, зокрема, у справі про 4,7 мільйона євро.
380
У Грузії вийшло розслідування про нерухомість Іванішвілі у Москві, партія влади відреагувала
Грузинська Transparency International опублікувала розслідування про нерухомість у Москві, записану на родину засновника партії влади "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі; у "Мрії" заявили, що автори вдалися до маніпуляції.
576
Канада наклала санкції на сина Лукашенка
Міністерство закордонних справ Канади в п’ятницю, 9 серпня, оголосило про нові санкції проти режиму Лукашенка у зв’язку з четвертою річницею сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі.
449
США передають Україні новий пакет допомоги на $125 мільйонів
Міністерство оборони США в п’ятницю, 9 серпня, оголосило про надання додаткової військової допомоги Україні вартістю до 125 мільйонів доларів.
639
Іран готується поставити Росії балістичні ракети з радіусом дії 120 км, - ЗМІ
Європейська розвідка вважає, що Іран може найближчим часом поставити Росії "сотні" балістичних ракет ближнього радіусу дії, використання яких уже опановують російські військові.
366
Україна офіційно почала реструктуризацію боргу
Процес реструктуризації зовнішнього боргу України за єврооблігаціями офіційно стартував. Міністерство фінансів оголосило про умови обміну старих бондів на папери нового випуску.
508
Операторка FPV-дронів опублікувала світлини після поранення на фронті
Солдатка ЗСУ та операторка FPV-дронів 59 окремої мотопіхотної бригади Яна Залевська з Херсона на початку серпня 2024 року отримала поранення на фронті.
455
25 років Путіна: ключові події, які сформували криваву епоху його правління
Чверть століття тому, 9 серпня 1999 року, російський президент Борис Єльцин обрав Володимира Путіна прем’єр-міністром і призначив маловідомого колишнього співробітника КДБ своїм наступником, закликаючи росіян голосувати за нього на президентських виборах 2000 року.
622
Розкрадання 1,5 мільярда, виділених на оборону: Викрито 28 службовців по всій Україні
В Україні проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем із розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України. Загальна сума збитків державі становить понад 1,5 млрд грн.
422
В окупованому Криму закрилась рекордна кількість готелів
Кількість офіційно зареєстрованих готельних компаній в окупованих Криму та Севастополі зменшилася майже на 6,5% за останніх два роки – це найвищий показник, порівняно з усіма регіонами Росії.
652
У Росії почали підготовку до блокування WhatsApp
Підконтрольна Кремлю корпорація VK почала розробку нового "національного месенджера" на заміну WhatsApp, який російська влада може заблокувати цієї осені.