Зеленський до роковин знищення крейсера "Москва" встановив професійне свято працівників ОПК України

Зеленський до роковин знищення крейсера "Москва" встановив професійне свято працівників ОПК України
Зеленський до роковин знищення крейсера "Москва" встановив професійне свято працівників ОПК України

Президент України Володимир Зеленський встановив професійне свято працівників оборонно-промислового комплексу України. Вітати людей, які працюють задля посилення безпеки нашої держави, українці зможуть щороку 13 квітня.

Рік тому саме цього дня українські воїни відправили на дно двома українськими ракетами "Нептун" флагман Чорноморського флоту РФ, і без українських фахівців ця перемога навряд чи була б можливою. Про це УНН повідомили в Офісі президента України.

Тепер щороку 13 квітня Україна відзначатиме День працівника оборонно-промислового комплексу. Дата обрана невипадково: завдяки українським фахівцям рік тому захисники нашої держави відправили на дно Чорного моря флагман ЧФ РФ "Москва".

"Сьогодні у нас видатний день. День, коли ми згадуємо історичну подію та вшановуємо всіх, хто забезпечує саму можливість таких історичних подій для України. 13 квітня 2022 року українська ракета – це була ракета "Нептун" – допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря "Дякуючи нашому "Нептуну" ворожий флагман вирушив саме туди, де йому і місце, як і всім іншим російським військовим кораблям. Це було перше застосування нашої української протикорабельної ракети в таких бойових умовах - і одразу історичне", - наголосив глава держави, який прийняв. участь у заходах із нагоди першого Дня працівника оборонно-промислового комплексу.

Зеленський зазначив, що з огляду на події літньої давності, сумнівів у тому, що саме цей день має стати днем вшанування українських інженерів, конструкторів, проектувальників, ремонтників та всіх без винятку працівників українського ОПК – не було жодних.

"Саме тому цей день, 13 квітня, з сьогоднішнього дня щороку відзначатиметься як професійний день усіх працівників та робітниць оборонно-промислового комплексу України. Відповідний указ я підписав. І для мене честь зараз – вітати всіх, хто працює в українському ОПК... Всіх, хто модернізує, ремонтує, проектує та будує українську силу!" – зазначив президент.

Глава держави висловив упевненість у тому, що попереду українська оборонна промисловість має період розквіту. Адже суверенна і незалежна держава має бути здатною завжди себе захистити.

Він також наголосив, що наша країна має розвивати та нарощувати виробництво вітчизняного озброєння, ракет, снарядів, техніки, двигунів. За словами Зеленського, Україна вже почала виробляти артилерію, гармати, снаряди, розвиває нові технології у напрямі виробництва БПЛА та морських дронів.

"Український оборонно-промисловий комплекс може стати – і стане! – однією з ключових галузей нашої економіки, як це і має бути з часу здобуття незалежності. Наша мета – щоб Україна завжди, за будь-яких обставин у світі була здатна оборонятися та могла експортувати безпеку тем у світі, хто поважає Україну і кого поважаємо ми. Це амбітна мета. Але ми вже довели за час цієї війни, що можемо досягти будь-якої амбітної мети", – зауважив Зеленський, звертаючись до працівників ОПК.

Він також додав, що "цінувати людей, цінувати наших працівників та робітниць ОПК та суміжних галузей та компаній – отже, мати можливість захистити свою державу та незалежність".

Президент вручив високі державні нагороди працівникам ОПК. Їхні заслуги у захисті України були відзначені орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орденами "За заслуги" ІІ та ІІІ ступенів, орденами Данила Галицького та княгині Ольги ІІІ ступеня, медалями "За працю та перемогу".

Зеленський до роковин знищення крейсера  eiqxikhiqkdroz

Зеленський до роковин знищення крейсера

Зеленський до роковин знищення крейсера

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus