"Ми хочемо додому": мобілізовані ЗС РФ звинуватили командування в обмані

"Ми хочемо додому": мобілізовані ЗС РФ звинуватили командування в обмані
"Ми хочемо додому": мобілізовані ЗС РФ звинуватили командування в обмані

Мобілізовані з РФ скаржаться, що опинилися в Луганській області, хоча їх направляли до Ростова та Криму, у них відібрали документи і у них немає розуміння, що вони мають тут робити.

Про це вони розповіли у зверненні, яке записали днями.

"Ми, військовослужбовці в/ч 11048 та в/ч 61899 з польового табору "Заїжджі двори" (Курської області) були направлені у бік Криму переводитися до Південного військового округу, бойове розпорядження нам показано не було, офіцерів з нами не було, після цього ми прибули до Ростова, де у нас зібрали військовики під приводом того, що проставлять там нові печатки про переведення в частину", — кажуть солдати на відео.

За їхніми словами, минуло кілька днів, а документи їм так і не повернули, на забезпечення Міноборони не поставили, і замість Криму вони опинились на Луганщині.

"У нас немає розуміння того, де ми знаходимося, крім того, що ми на Луганщині. Ми не стоїмо на забезпеченні в Міноборони. Люди, які нас тут прийняли, називати їх не буду, але вони нам допомагають, їм дякую", — розповідають росіяни.

Рідні солдати розповіли російському ЗМІ ASTRA, що військові на відео — це частина мобілізованих, яких 5 квітня 2023 року у складі близько 500 осіб відправили вантажними літаками з Курська до Ростов-на-Дону нібито на навчання.

Але вночі чоловіків було вивезено до Луганської області, де їх розділили. Групу зі 170 мобілізованих змушували підписати контракти з ПІК "Вагнер". Інша група солдатів записала відеозвернення. За документами, частина військовослужбовців на відео знаходиться у військових частинах, куди їх мали перевести.

“Документів у нас так і немає. Відповіді від представників Міноборони, командирів батальйону, командирів роти, офіцерів теж немає. "За цей час нікого не відпускали у звільнення, але ми хочемо додому, хочемо побачити дітей, обійняти дружину", - поскаржилися російські солдати.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus