Через штрафи від ТЦК в ухилянтів можуть арештувати майно

Через штрафи від ТЦК в ухилянтів можуть арештувати майно
Через штрафи від ТЦК в ухилянтів можуть арештувати майно

Несплата штрафу, накладеного постановою ТЦК за ухилення від військового обліку, може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації.

Про це повідомило Міністерство юстиції України у п’ятницю, 5 липня.

"У разі, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації", - йдеться у повідомленні.

У Мін’юсті нагадали, що якщо військовозобов’язаний отримав штраф від ТЦК і відкрито виконавче провадження, інформацію про це можна подивитися в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП) за посиланням із зазначенням про час її розміщення.

Шукати інформацію можна за наступними параметрами:

Читайте по темі: На Закарпатті ухилянти 10 днів блукали горами у пошуках нелегального перетину кордону

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для юридичної особи - боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus