Польща анонсувала створення в країні "центру HIMARS" вже цього року

Польща анонсувала створення в країні "центру HIMARS" вже цього року
Польща анонсувала створення в країні "центру HIMARS" вже цього року

У Польщі вже цього року буде створено центр HIMARS. Який займатиметься не лише обслуговуванням та виробництвом систем для потреб поляків, а й інших європейських країн.

Про це повідомляється у заяві міністра оборони Польщі Маріуша Блащака під час триденного візиту на оборонний завод Lockheed Martin у США.

"Після розмови з керівництвом Lockheed Martin я почув запевнення у готовності співпрацювати з польською оборонною промисловістю, готовності зміцнювати польську оборонну промисловість, що також вигідно США, оскільки це дозволить збільшити масштаби виробництва, коли йдеться про HIMARS", - сказав Блащак.

За його словами, центр HIMARS буде створений у Польщі пізніше цього року, який має стати центром обслуговування та виробництва HIMARS не тільки для Польщі, а й для європейських країн, багато з яких зацікавлені у покупці реактивної артилерійської системи.

Блащак також оголосив, що пізніше цього року перші пускові установки, замовлені в 2019 році, будуть оснащені 18 механізованою дивізією, відповідальною за оборону т.зв. Сувальського перешийка.

Він також додав, що переговори щодо закупівлі Польщею 500 додаткових систем HIMARS, схвалених Держдепартаментом та Конгресом, "в принципі вже продовжуються".

Польський міністр оптимістично налаштований за найближчим підписанням угоди. Більшість пускових установок планується встановити на польські вантажівки Jelcz.

Також міністр оборони Польщі обговорював можливе виробництво в країні протитанкових комплексів Javelin, які, за його словами, добре зарекомендували себе в Україні.

Разом з тим Блащак планує зустрітися з головою Пентагону Ллойдом Остіном, а також з керівництвом концерну Raytheon, який спеціалізується на виробництві зокрема ЗРК Patriot.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus