ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки - DeepState

ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки - DeepState
ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки - DeepState

Російські окупанти не припиняють штурмувати Бахмут в Донецькій області, фіксується невелике просування загарбників у місті, а також у районі Красногорівки біля Авдіївки. При цьому Сили оборони України на Бахмутському напрямку продовжують тиснути на противника біля Іванівського.

Про це повідомляється з посиланням на дані інтерактивної карти DeepState.

Ситуація на фронті у різних напрямках

На Бахмутській ділянці в самому місті війська РФ мають успіхи в західній частині населеного пункту. Зазначається, що підрозділи ЗСУ утримують рубежі біля "літака".

DeepState: ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки eiqrtiqheiqquroz

Російські окупанти просунулися в Бахмуті (фото: скрін deepstatemap.live)

Також українські захисники повністю зачистили урочище Ступки, і продовжують чинити тиск на окупантів на південь від Іванівського біля Бахмута.

DeepState: ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки

Сили оборони України завершили зачистку в районі урочища Ступки (фото: скрін dt.me/DeepStateUA)

Як пишуть аналітики DeepState в Telegram-каналі, ситуація в місті Бахмут "наближається до свого логічного завершення", й "утримання залишків міста вже втратило будь-який сенс".

Так, йдеться у публікації, на флангах війська РФ зазнають значних труднощів, тому загарбники вводять додаткові резерви, у тому числі з числа "ЛНРівців".

На Авдіївському напрямку в районі Красногорівки (на північ від населеного пункту) російські війська мають певний успіх.

"Ворог продовжує накопичувати резерви на околицях Донецька. Північніше Красногорівки ворог провів атаку на наші підрозділи, які втратили позиції аж до залізниці", - пишуть аналітики.

DeepState: ЗСУ тиснуть на ворога у районі Бахмута, а війська РФ мають успіх у Красногорівки

Війська РФ просунулися на північ від Красногорівки (фото: скрін dt.me/DeepStateUA)

У районі Первомайського-Невельського противник провів чотири атаки, і всі вони були відбиті бійцями ЗСУ. В результаті росіяни втратили кілька танків і БМП, а також значну кількість піхоти було ліквідовано та потрапило в полон.

На Сватівському відрізку фронту продовжуються локальні бої вздовж лінії зіткнення. Війська РФ намагаються покращити своє тактичне становище за рахунок завдання артилерійських ударів.

На Запорізькому, Таврійському та Сіверському напрямках змін не зафіксовано.

Ситуація у районі Бахмута

У Бахмуті тривають важкі бої. Як зазначила заступник міністра оборони України Ганна Маляр 19 травня, війська РФ перетворюють будівлі на попіл, і руїни та фундамент будівель, що лишається, неможливо обороняти, при цьому ЗСУ утримують у місті рубежі району "Літак", який знаходиться в західній частині населеного пункту.

Вона додала, що темпи просування українських військових під Бахмутом знизилися, але вони успішно відбивають усі атаки російських окупантів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus