Всі новини за 2023-05-20

566
Гіркін пояснив чому для Росії захоплення руїн Бахмута - це не перемога: "Успіх чисто медійний"
Захоплення російськими військами Бахмута на Донеччині не має жодного значення, крім медійного шуму. Про це пише російський блогер Роман Донецький.
262
Меладзе ховається після скандалу з "Героям Слава": Вайкуле розповіла подробиці
Недорогі росіяни зацькували улюбленця публіки Валерія Меладзе, який на концерті в ОАЕ прошепотів слава Героям у відповідь на Слава Україні. Співак змушений був залишити країну.
405
Папа Римський доручив італійському кардиналу провести миротворчу місію для України
Папа Римський Франциск попросив кардинала, голову конференції італійських єпископів Маттео Зуппі провести миротворчу місію, щоб спробувати покласти край війні в Україні.
264
Китай звинуватив G7 у перешкоджанні миру та розвитку інших країн
Пекін висловив рішучий протест у зв’язку із заявами G7 (Великої сімки) про Китай. У зв’язку з позицією G7 влада КНР заявила, що вона завдає шкоди регіональній стабільності.
501
НКРЕКУ готується підвищити тарифи на електроенергію для населення
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) має ухвалити рішення про перегляд тарифів на розподіл електроенергії. Визначено дату засідання регулятора – 23 травня.
324
У Краснодарі перевірять усі караоке-клуби за виконання пісні Вєрки Сердючки "Гуляночка" в одному кафе
У російському Краснодарі проведуть роботу з усіма місцевими караоке-клубами через те, що в одному з них відвідувачі заспівали пісню Вєрки Сердючки (Андрія Данилка) Гуляночка (Ще не вмерла Україна).
559
Євросоюз запровадить санкції проти восьми китайських компаній, які допомагають Росії обходити обмеження
Євросоюз запровадить санкції щодо восьми компаній із Китаю, які допомагають Росії обходити обмеження.
187
У Грузії тривають протести
Мітингувальники вимагають скасувати пряме авіасполучення з РФ та звільнити усіх затриманих на мітингу біля готелю Kvareli Lake Resort
563
Роспропаганда придумала новий прорив ЗСУ в Бєлгородську область
Країна-агресорка поширює чергову провокацію, щоб скомпрометувати Збройні сили України. Так, російська пропаганда вигадала нову історію про прорив української диверсійно-розвідувальної групи у Бєлгородській області.
433
Спецпосланець Хуей запропонував Польщі разом з Китаєм врегулювати "українську кризу"
Через два дні після візиту до України спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей відвідав Польщу та провів у Варшаві низку переговорів.
536
Голова партії "Слуга народу" Шуляк потрапила в скандал через фото на місці ракетного удару
Голова партії Слуга народу Олена Шуляк потрапила в новий скандал. Причиною стало фото на місці ракетного удару Росії по Україні.
346
Рахунки українців у "Приваті" блокують за старі борги
В Україні банки заблокували рахунки тисяч клієнтів через їхні борги (йдеться про будь-яку заборгованість: комунальну, прострочений штраф тощо).
237
Збірна Росії у повному складі підтримала "СВО" та отримала заслужену "нагороду" від IWF
Збірна Росії з важкої атлетики у повному складі була недопущена на етап Гран-прі, що пройде у Гавані з 8 по 18 червня. Команда відмовилася висловитись проти так званої спеціальної військової операції в Україні.
183
Росія заманює в "Артек" дітей із різних країн, аби перетворити їх на живий щит, – литовський політик
Російські окупанти заманюють до кримського табору Артек дітей із різних країн світу, яких хочуть використовувати як живий щит перед контрнаступом Збройних сил України.
557
Україна до кінця року отримає ще два Iris-T, але вони не останні
Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T збільшиться втричі. Їхня загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць.