20 млн долларів на посилення кібербезпеки: нова допомога від Британії

20 млн долларів на посилення кібербезпеки: нова допомога від Британії
20 млн долларів на посилення кібербезпеки: нова допомога від Британії

Велика Британія виділить Україні $20,5 млн. на посилення кібербезпеки. Країна розширить свою програму, щоб покращити кіберзахист нашої держави на початку контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє Reuters. У неділю, 18 червня, відповідну заяву зробив британський уряд. При цьому є можливість отримання ще 10 млн доларів від міжнародних союзників.

У Лондоні заявили, що пакет доповнює оголошену допомогу минулого року і краще озброїть Україну для захисту своєї критично важливої національної інфраструктури від руйнівних атак Росії, коли Київ проводить контрнаступ.

"Жахливі атаки Росії на Україну не обмежуються їхнім варварським вторгненням на територію, але також включають огидні спроби атакувати їхню кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських послуг до постачання енергії, невинному українському народу", – заявив прем’єр-міністр Великої Британії Сунак.

За його словами, це фінансування має вирішальне значення для припинення нападів, зміцнення кіберзахисту України та підвищення здатності країни виявляти та відключати шкідливі програми, націлені на них.

Крім того, наголошується, що наступного тижня Сунак попросить бізнес збільшити свої інвестиції в Україні на конференції, щоб допомогти поновити економіку країни після вторгнення Росії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus