У Росії націоналізували частки Carlsberg та Danone

У Росії націоналізували частки Carlsberg та Danone
У Росії націоналізували частки Carlsberg та Danone

Країна-терористка Росія взяла під контроль дочірню компанію французького виробника продуктів Danone та компанії Carlsberg. Відповідний указ підписав російський диктатор Володимир Путін 16 липня.

В указі йдеться, що іноземні пакети акцій Danone Russia та пивзаводів "Балтика" переходять у "тимчасове управління" Держмайна "Росмайно". Про це пише Reuters .

Ще у квітні російські дочірні компанії німецької Uniper та фінської Fortum були також взяті під державний контроль РФ. При цьому у Кремлі попередили, що можуть конфіскувати більше західних активів на "тимчасовій основі" у відповідь на іноземні дії проти російських компаній за кордоном.

У Carlsberg у неділю заявили, що "не отримували жодної офіційної інформації від російської влади щодо указу президента або наслідків для пивоварної компанії "Балтика". Там зазначили, що перспективи повного розпорядження своїм бізнесом у Росії зараз дуже невизначені. У червні компанія Carlsberg заявила, що підписала угоду про продаж свого російського бізнесу під час схвалення регуляторних органів.

При цьому у заяві Danone говориться, що вона досліджує це питання, додавши, що рішення Кремля не вплине на його фінансові прогнози на 2023 рік.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus