МОН назвало три групи спеціальностей, на яку робитиме ставку

МОН назвало три групи спеціальностей, на яку робитиме ставку
МОН назвало три групи спеціальностей, на яку робитиме ставку

У вищій освіті є три групи спеціальностей, які мають пріоритет для держави. Серед них – оборонний сектор, медичні галузі та фахівці, які допомагатимуть відбудовувати інфраструктуру. 

На цьому зауважив заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

За його словами, Україна має перемогти у повномасштабній війні, яку розпочала Росія. Саме тому держава потребує фахівців, які допомагатимуть в цьому та працюватимуть для відновлення країни. 

МОН назвало три групи спеціальностей, на яку робитиме ставку: Україні треба перемогти у війні
 eiqreieikzroz

У вищій освіті три пріоритети. Нам потрібно перемогти в війні. Це означає, що в нас воєнні спеціальності в пріоритеті. І все, що відноситься до сектору оборони, до силового блоку. Друге, нам потрібно відбудовувати наше здоров’я – медики, реабілітологи, протезисти, психологи. Це люди, які будуть відбудовувати саме людський капітал нашої країни. Ну і третє – це відбудова інфраструктури. Так що це будівництво, це транспорт, це архітектура, це все, що відноситься до інфраструктури", – сказав чиновник. 

Він також зауважив, що до відновлення інфрастуктури відноситься також і сектор інформаційних технологій (ІТ). За словами Винницького, саме на такі фахи збільшена кількість бюджетних місць у 2024 році. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus