Родина міністра Януковича переоформлюює два нафтогазові родовища в Харківській області

Родина міністра Януковича переоформлюює два нафтогазові родовища в Харківській області
Родина міністра Януковича переоформлюює два нафтогазові родовища в Харківській області

Дві компанії Анни і Каріни Злочевських відчужують спецдозволи на видобування вуглеводнів у Харківській області – на користь іншої своєї компанії. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха №356 від 14.07.2023, щойно оприлюднений на сайті Держгеонадр.

Як випливає з наказу, Служба погодила внесення змін до двох спецдозволів «у зв’язку з відчуженням шляхом укладення договору купівлі-продажу права на користування надрами або внесення його як вкладу до статутного капіталу створеного за його участю суб’єкта господарювання».

Ідеться про такі компанії та родовища, обидві в Харківській обл.:

  • ТОВ «АЛЬБА РЕСУРС» (Харків) відчужує спецдозвіл №6455 на видобування газу природного, конденсату і супутніх корисних компонентів родовища Південно-Медведівське (дійсний до 2040 р.).
  • ТОВ «МИРОНІВКАБУДМОНТАЖ» (Харків) відчужує спецдозвіл №6479 на видобування газу природного, конденсату і супутніх корисних компонентів родовища Південно-Хрестищенське (дійсний до 2041 р.).

Обидва спецдозволи набуває ТОВ «КОМПАНІЯ «ТЕХНОКОМСЕРВІС» (Київ).

Як писала Економічна правда в 2018 р., сумарні запаси Південно-Медведівського і Південно-Хрестищенського родовищ оцінювалися у 8 млрд куб. м природного палива. Крім двох нових, Технокомсервіс володіє двома раніше отриманими спецдозволами: №5393 на видобування вуглеводнів на площі Степківська і №5394 на видобування вуглеводнів площі Октябрська (обидва – Харківська обл.).

Кінцевими бенефіціарними власниками трьох компаній вказано Анну і Каріну Злочевських.

За даними YouControl, усі згадані компанії входять до «Бурізма Груп»/Burisma Group, яку повʼязують із екс-міністром екології і природних ресурсів України Миколою Злочевським. В 2021 р. ІА Інтерфакс-Україна писало, що Микола Злочевський переоформив контроль над своїми газовидобувними активами на дочок Анну та Каріну. У жовтні 2021 р. секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що родина Злочевських відмовилася від двох нафтогазових спецдозволів.

За версією рейтингу ТОП-100 найбагатших українців, складеного виданням НВ спільно з Dragon Capital в листопаді 2021 р., Микола Злочевський посідав 33 місце зі статками 0,34 млрд дол. США. На підконтрольні його дочкам компанії припадав 41 спецдозвіл на користування надрами. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus