"Затриманий незаконно": Навальний назвав терориста Гіркіна "політичним в’язнем"

"Затриманий незаконно": Навальний назвав терориста Гіркіна "політичним в’язнем"
"Затриманий незаконно": Навальний назвав терориста Гіркіна "політичним в’язнем"

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив, що терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) було затримано незаконно. Більше того, Навальний назвав військового злочинця "політичним в’язнем".

За словами політика, Гіркіна затримали за безглуздим і, очевидно, політично вмотивованим звинуваченням. Про це він заявив у своєму Telegram.

Навальний фактично став на захист терориста, заявивши про незаконне затримання Гіркіна. Також згадав, що терорист був засуджений судом Нідерландів за фактом збиття пасажирського літака, але додав, що ця справа нібито має бути розслідувана у Росії.

"Ігор Стрєлков затриманий незаконно. До того часу, поки він залишається під вартою за цим безглуздим і очевидно політично вмотивованим обвинуваченням, він є політичним ув’язненим. Раніше Стрєлков був засуджений судом Нідерландів у процесі, який, на мій погляд, відповідає принципу незалежності суду. У будь-якому випадку факт вбивства 289 пасажирів "Боїнгу" має бути розслідуваний Росією, а всі винні - зазнати справедливого покарання", - видав Навальний.

Крім того, опозиційний політик поскаржився, що Гіркіна заарештували не за участь у бойових діях проти України, а за критику диктатора РФ Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу. Особливо Навального обурив той факт, що терористу інкримінують статтю про екстремізм.

"Однак незалежно від поглядів Стрєлкова ми повинні стояти на позиціях закону і справедливості. Людину можна судити лише за той злочин, який вона скоїла. Злорадити про те, що Стрєлков став жертвою своєї власної влади, означає публічно підтримувати беззаконня", - заявив Навальний.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus