Як в Америці заробляють на національній трагедії 11 вересня та який зв’язок із Україною

Як в Америці заробляють на національній трагедії 11 вересня та який зв’язок із Україною
Як в Америці заробляють на національній трагедії 11 вересня та який зв’язок із Україною

В Україні, як і в США, існують власні трагічні події та власні ініціативи, що покликані згуртувати суспільство та організувати допомогу постраждалим. Але не всі вони є чесними та згодом виявляються шахрайськими. Ця стаття про один із прикладів шахраїв на території США, які використовують трагедії за для власного збагачення.

Наближається річниця трагедії 11 вересня, коли літаки громадської авіації були використані терористами для здійснення терактів. Події 9/11 стали однією з головних трагедій американського народу, який згуртував націю і послугував початком глобальної боротьби проти світового тероризму. У той час як американські війська ведуть успішну боротьбу із зовнішнім ворогом, власний невидимий ворог тим часом паразитує на подіях 11 вересня, користуючись довірою громадян.

Приклад такого прихованого ворога є людина на ім’я Донато Трамуто, який видає себе дивом уникнушим (через хворобу) смерті пасажиром рейсу UA-175, збирає мільйони доларів від небайдужих громадян від імені власного фонду та Фонду прав людини RFK. І саме згаданий Донато Трамуто, який використовує Фонд прав людини RFK, присвоюючи гранти та розповсюджуючи найвищі нагороди, наразі лобіює власні інтереси в Україні.

Хто такий Донато Трамуто і чому він є "потенційним пасажиром" рейсу UA-175 з Бостона до Лос-Анджелеса? Офіційний звіт ФБР про трагедію 11 вересня містить імена всіх жертв, а також пасажирів, які мали квитки, але чомусь не були присутні на рейсах, а згодом були допитані агентами ФБР. У цьому списку немає імені Донато Трамуто.

У самій Америці є досить велика кількість людей, які повірили в таку особистість, як Донато Трамуто, так і мається велика кількість його критиків, які жодним чином не вірять в його історію. Розслідування згаданого "пасажира" проводилось агентством Argentum, з яким зв’язалася наша редакція.

- Скажіть, що привело вас до таких висновків? (Could you tell what brought you to such conclusions?)

- Події 9/11 - справжня трагедія для американських людей та людей у всьому світі. Але, на жаль, деякі особистості роблять спроби комерціалізувати цю подію через брехню та користуються довірою людей, які готові щиро допомагати реальним жертвам. Серед них згаданий Донато Трамуто (9/11 events is the true tragedy for American people and people of the world. But, unfortunately, some personalities are trying to commercialize it by frauding people, who are willing to support the real victims. Among them is mr. Donato Tramuto)

- Які маються конкретні докази того, що Донато Трамуто є несправжньою жертвою? (What are the evidencies of statements Donato Tramuto to be a fraud or lier?)

- Давайте розберемося більш детально. Існує розслідування ФБР, що містить імена всіх пасажирів, які були на цьому рейсі, забронювали місця або ж пропустили рейс із різних причин. Ім’я Донато Трамуто у списку відсутнє (Let’s have a close look. There is FBI file which names all the victims and people booked or didn’t appear on 9/11 UA-175 flight. No record of Donato Tramuto is present and it is the first and the main evidence)

- Яким саме чином згадана людина наживається на подіях? (What is the way Donato Tramuto makes money on his personal tragedy which appears to be fraud?)

- Незважаючи на те, що він "випадково пропустив рейс", він почав комерціалізувати свою брехню, використовуючи для цього багато організацій, тим самим збагачуючи та просуваючи себе. Це стосується участі у досить відомій платформі TEDх, на якій він розповідає свою вигадану історію. Він також є членом шанованої та відомої організації Фонду прав людини RFK під керівництвом міс Кеннеді.(Never the less he claims he accidentally missed the flight, he started commercializing his lie using different sites and organization for gaining personal recognition and becoming rich. It corresponds to his participation of being the speaker on various events of well-known TEDx conferences telling his fictions story. Also he is the member of well-known and respectful foundation which is RFK Human rights foundation under the representation ofMs. Kennedy).

- Ви будуєте свої висновки лише на відсутності імені у розслідуванні ФБР? Чи може статися, що його випадково не згадували, а квитки були куплені та місце було заброньовано?(Are your statements based only on no-records of his name in the FBI 9/11 files? Could it happen his name occasionally not to appear in that files?)

- Звичайно ж, ні. По-перше, ФБР - це не той орган, що ігнорує чиїсь гучні імена і випадково когось не згадує. По-друге, є первинні публікації Донато Трамуто, який говорив особисто, що він дивиться події по телебаченню, займаючись спортом у власному будинку в штаті Мейн в компанії своїх друзів, які згодом оголосили себе теж потенційними жертвами - містер Ден Брандхорст, Рон Гамбоа та їхній 3-річний син Девід. По їхнім словам, саме вони забронювали квитки для Трамуто, який згодом сів на борт літака, але залишив його через проблеми зі здоров’ям. І, як відомо, рейс UA-175 полетів з Бостона до Лос-Анджелеса, що знаходиться далеко від маєтку Трамуто в штаті Мейн. (Of course not. On the one hand, FBI is not those guys who ignore someone’s personality. On the second hand, we have records of early Donato Tramuto’s publications with his story of how he, two of his friends Dan Brandhorst and Ron Gamboaand their 3-years old son appeared to be watching planes crashed from Tramuto’s residence in Mainewhile doing sports. As we all know UA-175 flight was from Boston to Los Angeles which appear to be far from his mansion in Maine)

- Про які суми йдеться? Як розуміємо, збір коштів проводиться у вигляді особистих добровільних пожертв? (What are the amounts? As we understand, funds are raised in form of personal voulantierlyе made  donations?)

- Саме так, кошти залучаються в формі особистих пожертв, що робляться добровільно. Які суми - мільйони американських доларів. Які докази? Дуже легко переглянути діяльність організацій та їхні звіти і не буде складно переконатися, що лише в 2018 році понад 1 мільйон доларів було витрачено на власне просування з коштів, що були пожартвувані людьми для підтримки сімей жертв трагедії 11 вересня. І це відбувається щорічно, навіть не враховуючи перекидання коштів між організаціями, що знов та знов надходять від небайдужих людей через шановний Фонд прав людини РФК, в якому така особистість як Трамуто займає посаду консула з лідерських програм. (Yes, fund are being raised in form of volunteer payments. How much - millions of US dollars. What are the evidences? It is the easy one to answer by observing his personal foundation assets. Only in the year of 2018 he spent for his promotion over 1 million. And it is done annually, not taking into account various cross-organizational payments done by his foundation to support RFK Human Rights Foundation in which he is the respectful Leadership Council Member).

- Чи ви вже намагалися зв’язатися з ним, людьми, про яких ви згадали, організації, щоб отримати коментарі, відповіді на ваші запитання? (Were any attempts made by you to contact the mentioned people, organization to be given answers on the current issue?)

- Звичайно! Шалена кількість спроб зв’язатися для отриманням коментарів була проігнорована, включаючи листи, запити, дзвінки - 100% залишилися без відповідей та ігнорованими, та у нас є купа беззаперечних доказів.( Absolutely yes! Multiple attempts were made including calls, emails, information requests - 100% were left unanswered and ignored despite the fact we have evidences they received it).

- А який зв’язок з Україною? Чи є якісь докази того, що Україна використовується для просування власних інтересів згаданих людей? (What is the connection with Ukraine? Do you have any evidence that Ukraine is being used for promotion of self-interests?)

- У 2022 році президент України Володимир Зеленський був удостоєний премії Ripple of Hope, що лобіювалася та просувалася під особистим наглядом і керівництвом згаданого Трамуто. Його мета - використання Фонду прав людини RFK для сприяння особистим інтересам і розповсюдженню власної програми навчання за допомогою грантів, тим самим збільшуючи підтримку на державному рівні та залучаючи ще більшу кількість коштів для власного збагачення. Я думаю, що в Україні такі люди вже давно знайомі вам як «грантоїди", або благодійники. І ми хочемо застерігти вас від появи нового нечесного гравця у вашому українському просторі - Донато Трамуто. (Definitely. In the year of 2022 President Volodymyr Zelensky was awarded with Ripple of Hope award, which was personally lobbied by the above mentioned Donato Tramuto. What is the end goal - it is obvious. Using the name of RFK Human Rights Foundation for promotion of personal programs of leadership using grants, which result in governmental  level support  and further more resulting in more funds to be raised with fake story for personal enrichment. And we are willing to inform you of such kind of activities. You might know such activities are called «grantmaking» which are quite familiar for Ukrainians. And we want to warn you of one more dirty grant making initiative to appear in close political sector who is a dirty money-maker - Donato Tramuto).

Цей приклад є відображенням реальної картини, яку ми бачимо кожен день навколо нас українців - тисячі благодійників збирають кошти для ЗСУ та, на привеликий жаль, лише частина з них досягає мети. Редакцією було проведено перевірку інформації,  вона повністю відповідає заявам у цій статті, включно з розслідуванням ФБР та списками пасажирів рейсу 9/11 UA-175, а також із доказами навмисного ігнорування обговорення та замовчення незаконних дій Донато Трамуто.

Автор: Олена Романенко

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus