Помічник оголошеного у розшук Петра Симоненка йде з посади члена наглядової ради «Центренерго»

Помічник оголошеного у розшук Петра Симоненка йде з посади члена наглядової ради «Центренерго»
Помічник оголошеного у розшук Петра Симоненка йде з посади члена наглядової ради «Центренерго»

Найближчим часом нещодавно призначений на посаду члена наглядової ради «Центренерго» Володимир Величко піде з посади. Тим самим підприємство залишиться повністю без незалежних членів наглядової ради. Про це повідомило джерело у Кабміні.

«До складу незалежних членів були погоджені кандидатури Євгена Горкунова, Володимира Величка, Андрія Ткаченка. Усі три кандидатури лобіюввлися бізнесменами Максимом Єфімовим та Едуардом Бондаренко та одразу після призначенння, розгорівся скандал. Тим більше, Величко виявився членом комуністичної партії, від якої балотувався до парламенту вже після Революції гідності. Останнім часом він заручився підтримкою деяких нардепів від провладної фракції, завдяки чому і був погоджений на посаду», - зазначило джерело.

Нагадаємо, у 2014 році він балотувався до Верховної Ради від комуністичної партії, використавши у рекламній кампанії слоган нині покійного російського політика Володимира Жириновського «Я не считаю ваши голоса, я их слышу». 

У цей період Величко був членом Комуністичної партії України (КПУ). На виборах президента України 2014 року був довіреною особою кандидата від КПУ Петра Симоненка у виборчому округу №80 (Запорізька область). 

На початку серпня СБУ оголосила підозру комуністу Симоненку й описала, як він тікав до Росії. Наразі зв’язки Величка із Симоненко можуть бути ризикованими для національної безпеки.

Раніше стало відомо, що члени наглядової ради ПАТ "Центренерго" Євген Горкунов та Андрій Ткаченко написали заяви про звільнення за власним бажанням через чотири дні після призначення. Усього на посаді вони перебували 17 днів – з 10 серпня, а заяви про звільнення написали 14 серпня, у день призначення нового керівника товариства.

Як повідомлялося, новий склад наглядової ради "Центренерго" був затверджений рішенням загальних зборів акціонерів компанії від 7 серпня.

В якості незалежних членів до наглядової ради державної компанії увійшли Євген Горкунов, Володимир Величко та Андрій Ткаченко. В якості представників держави свої місця у наглядовій раді "Центренерго" зберегли керівник кабінету керівника Офісу президента Андрій Гота та голова комісії з припинення АТ "Завод "Електроважмаш" Віктор Бусько.

Згодом наглядова рада ухвалила рішення про зміну керівника компанії. За пропозицією Фонду державного майна, новим генеральним директором "Центренерго" з 15 серпня призначили екскерівника ПрАТ "Харківенергозбут" Андрія Чуркіна.

Автор: Оксана Батченко

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus