"Там нема чого розбирати": журналісти розкритикували розслідування блогера та експрокурора з Луганська Сергія Іванова

"Там нема чого розбирати": журналісти розкритикували розслідування блогера та експрокурора з Луганська Сергія Іванова
"Там нема чого розбирати": журналісти розкритикували розслідування блогера та експрокурора з Луганська Сергія Іванова

Сергій Іванов записав відео, в якому звинуватив деяких українських журналістів та політиків у співпраці із ФСБ РФ. Колеги віднесли до його матеріалу скептично.

Український журналіст Сергій Іванов випустив відео, де заявив, що до отруєння третього президента України Віктора Ющенка причетні деякі українські журналісти. Матеріал отримав низку критичних зауважень із боку представників ЗМІ. Фокус зібрав реакції журналістів на розслідування.

У своєму матеріалі Сергій Іванов припустив, що голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев міг бути завербований російськими спецслужбами. Як аргумент журналіст вказав на те, що Гетьманцев був знайомий і працював з підозрюваним у держзраді Володимиром Сівковичем.

Розслідування Сергія Іванова

На перших хвилинах відео також можна побачити інфографіку за підписом "Агенти ФСБ – учасники отруєння Ющенка". У згадану схему включено журналістів Віталія Портникова, Мирославу Барчук та Сергія Руденка.

іванів, отруєння, ющенко qhidqhiqruiqezroz

Розслідування Сергія Іванова: що говорять у ЗМІ

Журналістка Мирослава Барчук написала пост у Facebook, в якому назвала згаданий матеріал замовним матеріалом одного представника влади проти іншого.

"Це суто російська технологія створення паралельної реальності (в даному випадку щодо журналістів). Повторюю, суто російська, роками відпрацьована технологія", - заявила Мирослава Барчук.

Мирослава Барчук, Іванов

Розслідування також прокоментувала ведуча телеканалу "Еспресо" Ольга Лінь.

"Думала, що нацисти розпинають хлопчиків у трусиках лише у російських пропагандистів, але ні, у Сергія Іванова такі ж методи. Судячи з тексту фрагмента, весь "Еспресо" брав участь в отруєнні Ющенка. Що "Еспресо" не існувало у 2004 році, то дрібниці ", - написала журналістка.

Ольга лінь, іванів

У свою чергу співробітник порталу NashiGroshi Юрій Ніколов зазначив , що згаданий в інфографіці Центр Протидія Корупції був заснований 2012 року, через вісім років після того, як отруїли Віктора Ющенка.

миколів іванів

Видання "Бабель" опублікувало статтю , в якій розслідування Сергія Іванова піддається критиці. Автори публікації заявили, що розслідування ґрунтується на припущеннях, а не на фактах, а також показали власну "інфографіку".

"Замість того, щоб вкотре пояснювати, чому його "розслідуванню" не варто довіряти, показуємо, як могло б виглядати "розслідування" про Сергія Іванова, якби його робив Сергій Іванов", - йдеться у публікації.

іванів, розслідування, схема

Шеф-редактор "Бабелі" Катерина Коберник заявила , що матеріал, викладений у відео Сергія Іванова, не можна називати журналістським розслідуванням.

"Там нема чого розбирати - замість фактів "викривальні ознаки", як нове слово в журналістиці", - зазначила вона.

Катерина Коберник, Сергій Іванов

Катерина Коберник, Сергій Іванов

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus