Всі новини за 2023-09-13

518
У Болгарії до 2025 року збудують базу НАТО
У Болгарії збудують військове містечко для розміщення багатонаціональної бойової групи НАТО. Вартість будівництва становитиме понад 100 млн левів (понад €50 млн).
366
У Львові помер народний артист України Олександр Кузьменко
У Львові помер народний артист України та актор Національного театру імені Марії Заньковецької Олександр Кузьменко. Йому було 75 років.
386
КНДР постачає Росії боєприпаси вже півтора місяця: Буданов розповів подробиці
Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Північна Корея ще півтора місяця тому почала передавати державі-агресорці Росії боєприпаси.
379
До Умані прибула поліція Ізраїлю: допомагатиме на час святкування Рош га-Шана
Поліція Ізраїлю прибула до Умані на час святкування Рош га-Шана, що триватиме із 15 по 17 вересня. Ізраїльські поліцейські допомагатимуть українським правоохоронцям підтримувати правопорядок.
483
Зеленський пообіцяв закласти в держбюджеті більше коштів на виробництво зброї: "Оборона і безпека – основний пріоритет"
Президент Володимир Зеленський заявив, що основні напрями державного бюджету цього року – захист країни та людей. Оборона й безпека – це основний пріоритет, і фінансування оборони та безпеки буде щонайменше на рівні цього року.
333
У лікарнях Севастополя не вистачає місць для поранених на судноремонтному заводі – ЗМІ
У тимчасово окупованому Росією Севастополі не вистачає місць для поранених внаслідок атаки Сил оборони України на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе. Загинули щонайменше дві людини.
255
Фінляндія знялася з чемпіонату світу з командної гімнастики через участь Росії та Білорусі
Фінляндія не братиме участі у командному чемпіонаті світу з гімнастики у листопаді. Причина в тому, що до участі допущено команди з Росії та Білорусі.
220
Парламентарі України та Литви підписали меморандум про співпрацю
У Львові представники Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та сейму Литовської Республіки підписали спільний протокол про наміри щодо співпраці.
579
Падіння уламків "Шахеда" у Румунії: голову дипмісії РФ знову викликали на килим
Міністерство закордонних справ Румунії вирішило повторно викликати голову російської дипломатичної місії після того, як у країні знову знайшли уламки дрону-камікадзе "Шахед".
524
Єврокомісія не отримувала заявки на продовження заборони на експорт зерна з України
Єврокомісія не отримувала заявки на продовження тимчасових обмежень щодо ввезення українського зерна.
225
У США відреагували на переговори між РФ і КНДР: Будуть наслідки
США стурбовані переговорами між Російською Федерацією та Північною Кореєю.
418
Міноборони завершило закупівлі харчів контрактом на 666 млн із фірмою «залізничного троля від Грановського»
З 3 по 9 вересня в системі «Прозорро» оприлюднено 69 тисяч повідомлень про закупівлі на 12,51 млрд грн. На ремонти доріг проведено тендери на 1,99 млрд грн (16% від усіх закупівель).
436
«Зніми каструлю з голови!»: охоронець супермаркету в Харкові відмовився говорити українською
13 вересня харківʼянка Марʼя Варва виклала у Facebook відео, у якому чоловік у формі охоронця на зауваження про те, що він має спілкуватись українською з клієнтами, відповідає «зніми каструлю з голови».
290
У НАТО знову не побачили ознак того, що РФ хоче атакувати Румунію
Північноатлантичний альянс знову не побачив навмисного нападу Росії на Румунію після того, як сьогодні в країні знову знайшли уламки дрону-камікадзе "Шахед".