Компанія екснардепа намагається захопити землі та водойми на Київщині: приватизували навіть греблі

Компанія екснардепа намагається захопити землі та водойми на Київщині: приватизували навіть греблі
Компанія екснардепа намагається захопити землі та водойми на Київщині: приватизували навіть греблі

Компанія "Забір’я" (належить екснардепу Геннадію Руденку) намагається довести своє право власності на 125 га землі у селі Бобриця. На ділянці землі, у тому числі, знаходяться зариблені ставки (державні водоймища). У власності компанії опинилися навіть гідроспоруди (дамби).

Як пише видання КВ, в 1998 році Державне виробниче сільськогосподарське рибницьке підприємство "Забір’я" було перетворено на Відкрите акціонерне товариство (зараз – ТОВ "Забір’я"), у переліку його нерухомого майна в адміністративних межах села Бобриця вважалися лише цех кормів, гараж на 2 авто, ставок № 1 і 2, дорога навколо ставків №1-№3, осушувальний канал "Бобриця", ємність 5 м куб та ємність 10 м куб. Жодних гідроспоруд/дамб там не було.

При цьому відомо, що Київський апеляційний господарський суд ухвалою від 01 квітня 2013 року у справі № 12/116-12/21 визнав право власності на зазначені водні об’єкти (зазначені вище стави нагули №1 та №2.- KВ) за державою, год. то підтверджується інформацією Державного реєстру прав на нерухоме майно.

"Оскільки жодних документів щодо передачі дамб не існувало (та й не можна їх передавати у приватну власність) Києво-Святошинською окружною прокуратурою 11.10.2022 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за №42022112200000456, оскільки, відповідно, це ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 с.190 КК України –заволодіння майном державної власності шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою осіб. Йдеться про підробку документів, на основі яких провели реєстрацію (скан додається)", – зазначив депутат Білгородської сільської ради Роман Іваненко.

За його словами, саме користуючись виписками про реєстрацію дамб, представники ПАТ, потім ТОВ "Забір’я" зверталися спочатку до Бобрицької сільради, а потім і до Білогородської сільради з оформлення ним земельної ділянки площею приблизно 125 гектарів під водними об’єктами, але компанії відмовляли через відсутність підстав для цього.

Цю ситуацію голова постійної комісії Київської обласної ради (КОР) з питань екології, природокористування, водних ресурсів, полювання, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій адвокат Роман Тітікало прокоментував KВ таким чином:

"Ситуація обурлива. Зазначений водний об’єкт справді перебуває у державній власності. Тому мною як головою профільної комісії КОР було направлено звернення до БУВР середнього Дніпра з проханням скасувати зміни внесені до Режимів роботи штучних водних об’єктів на річці Бобриця на 2023 рік. Крім того, я направив звернення до правоохоронних органів. Вода та водні об’єкти є надбанням усього Українського народу, обмежувати право людей протиправно".

Кінцевим бенефіціаром "Забір’я" є Геннадій Руденко. Він відомий тим, що був народним депутатом України Верховної Ради 4-го скликання, членом СДПУ(о), Головою Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, а також довіреною особою кандидата на пост Президента України Віктора Януковича у 151 виборчому окрузі (м. Миргород).

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Забруднення Десни: у Броварах зафіксували у воді незначні зміни щодо кисню
Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
Як Сергій Шапран вивів з-під санкцій активи бізнесмена з російським паспортом Ігоря Наумця
Поліцейські Київщини затримали чоловіка, який вбив знайомого
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
На Київщині викрили діяльність 5 підпільних гральних закладів
У Києві оперативники затримали підозрюваного у збуті психотропів
На Софіївській Борщагівці під Києвом невідомі відкрити стрілянину із багатоповерхівки
На Київщині працівники ТЦК жорстко затримали хлопця, поклавши його на землю

Коментарі:

comments powered by Disqus