Данія і США виділять допомогу для посилення кібербезпеки України

Данія і США виділять допомогу для посилення кібербезпеки України
Данія і США виділять допомогу для посилення кібербезпеки України

Сполучені Штати та Данія допоможуть Україні зменшити вразливість і зміцнити стійкість критичної інфраструктури до кіберзагроз.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

Зазначається, що країни реалізовуватимуть це через проєкт USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України". Данія інвестує в проєкт 2,8 млн доларів.

"Починаючи з 2014 року та особливо перед початком брутального повномасштабного вторгнення в Україну у  лютому 2022 року, Російська Федерація спрямовувала та спрямовує численні кібератаки проти урядових установ та критичної інфраструктури України, зокрема: телекомунікаційних систем, електромереж та систем зберігання даних", - йдеться у повідомленні.

Сполучені Штати з цією новою підтримкою з боку Данії, продовжать свою діяльність зі зміцнення кібербезпекового середовища України, зокрема законодавчої, нормативної та інституційної бази; підготовки фахівців у сфері кібербезпеки, зокрема через підвищення кваліфікації чинних спеціалістів.

Також мова йде про розбудову пулу спеціалістів у сфері кібербезпеки, підвищення взаємодовіри та посилення співробітництва між приватним та державним сектором з метою формування в Україні стійкішої галузі кібербезпеки.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що розширення можливостей України у сфері кібербезпеки є критично необхідним для забезпечення захисту органів влади та об’єктів критичної інфраструктури від численних кібератак, які Росія спрямовує проти України.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus