Справа на 13 млн доларів: керівництво Закарпатської митниці звинуватили у махінаціях на кордоні

Справа на 13 млн доларів: керівництво Закарпатської митниці звинуватили у махінаціях на кордоні
Справа на 13 млн доларів: керівництво Закарпатської митниці звинуватили у махінаціях на кордоні

Журналіст Тарас Середич звинуватив керівництво Закарпатської митниці в організації незаконного вивезення з України до Угорщини 13 млн доларів. Гроші, як повідомляється, виявили в автомобілі вже на боці Угорщини, а український кордон машина пройшла без перевірок.

Про це журналіст написав у своєму телеграм каналі «Середич.info», посилаючись на власні джерела на пункті пропуску "Тиса". З його слів, інцидент стався 29 вересня саме на цьому пункті пропуску.

Журналіст заявляє, що вказівку про пропуск автомобіля без митного контролю віддали особисто начальник Закарпатської митниці Олександр Семирга та його заступник Віталій Козюберда. А новий тимчасовий начальник митного посту "Тиса" Закарпатської митниці Віталій Вишнюк, як пише Середич, попросив допомогти "у контрольному питанні" прикордонників, оскільки саме вони відповідають за запуск автомобілів у пункт пропуску "Тиса".

"Прикордонники дуже вагалися, чи варто узгоджувати цю перепустку, але пішли на зустріч митникам. У п’ятницю (29 вересня) цей легковий автомобіль заїхав на митний пункт "Тиса" і обрав для переміщення дипломатичну смугу руху... Автомобіль не оглядався, а швидко покинув територію України та направився до Угорщини", – повідомив журналіст.

За даними колишнього нардепа, під час контролю на угорській стороні було виявлено 13 млн. доларів, заховані в автомобілі. У повідомленні йдеться, що водієві довелося задекларувати ці гроші, і саме це "засвітило всю корупційну схему".

Так, угорські митники, як пише Середич, передали Україні дані про ввезення валюти у дуже великих розмірах. Такі повідомлення передбачені міжурядовою угодою.

"Після отримання цих даних у Києві були просто шоковані цим випадком і відразу почали шукати винного. Після здійснення цілого ряду дзвінків стало зрозуміло, що модератором та контролером цього процесу є саме Олександр Семирга", – пише журналіст.

Його джерела у Держприкордонслужбі повідомляють, що прикордонники мають чітке алібі, яке знімає з них прямі звинувачення в організації вивезення коштів. "Як доказ вони демонструють скрін-шоти із повідомленнями від Семирги, в яких йдеться, що це був саме митний "контроль",і це саме митники просили за безперешкодний пропуск авто з валютою", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Вишнюк зберіг листування, де начальник Закарпатської митниці Олександр Семирга скинув йому номер автомобіля та попросив про сприяння у перетині кордону. "Цю переписку начебто вже навіть бачили певні правоохоронні органи. Наразі всі причетні особи вживають усіх заходів, щоб приховати цю ситуацію", – заявив журналіст.

За його даними, Семирга та його заступник Козюберда за переміщення 13 млн доларів мали отримати 1-2% від суми. У зв’язку із цим журналіст звернувся до в.о. голови Держмитслужби Сергія Звягінцева з вимогою терміново звільнити все керівництво Закарпатської митниці.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

«Справа Дороша»: співучасник махінацій із землею на мільйони гривень отримав 5 років умовно
Син соратника Януковича Андрія Адамовського, Дмитро, намагається стерти сліди своїх махінацій з інтернету
Львівського митника затримали за втечу ухилянтів поза пунктом пропуску
Підозрілі мільйони в декларації закарпатського митника Сергія Дурана
Окупанти розподілили для "героїв СВО" вже 1500 земельних ділянок у Криму, - Центр нацспротиву
Олігарху Кропачову ДБР оголосило підозру у створенні злочинної організації
Італійського ексміністра засудили за махінації з нерухомістю
Суддя оштрафував Трампа на 9 тисяч доларів під час розгляду справи про махінації та підкуп порнозірки
Видавець таблоїда дав у суді показання проти Трампа
Як у забудовника елітного ЖК «Оселя парк» в Луцьку Андрія Покровського осіли в кишені 3,79 мільйона

Коментарі:

comments powered by Disqus