Всі новини за 2023-10-04

447
Санкції працюють: У другому місті РФ перестали працювати іноземні паркомати
У російському Новосибірську з 2 жовтня з технічних причин відключили паркомати. Причиною цього стали західні санкції проти РФ.
432
Байден анонсував "велику промову" з приводу України
Президент США Джо Байден планує виступити з "великою промовою" щодо підтримки України.
352
Туреччина допоможе будувати Каховську ГЕС і Канівську ГАЕС
Укргідроенерго підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією ÖZALTIN Holding щодо співпраці в будівництві та відбудові гідроелектростанцій в Україні.
420
"Місто зруйновано, мобілізацію проведено": у Волгограді росіянам улаштували підготовку до війни за "спецсценарієм"
У Волгограді 4 жовтня, коли в російських регіонах оголосили масштабне "тренування сил цивільної оборони", провели навчання за досить тривожним спецсценарієм. Він допускав загальну мобілізацію в РФ, частковий воєнний стан, руйнування 70% будинків міста і 100% об’єктів життєзабезпечення.
290
В окупованому Бердянську росіяни почали вручати повістки українцям: у разі неявки погрожують затриманням
У тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області російські окупанти буквально влаштовують "облави" на місцевих жителів серед чоловіків призовного віку. Вони роздають повістки по домівках, погрожуючи в’язницею тим, хто відмовляється йти воювати за Росію.
615
"Лінія фронту в морі відкинута": Гуменюк розповіла про "критичну точку" для кораблів РФ у Чорному морі
Сили оборони України відкинули лінію фронту у Чорному морі приблизно на 185 км від контрольованого урядом узбережжя нашої держави. Наразі ворожі російські кораблі фактично не курсують у напрямку територіальних вод України.
452
"Не бачать загальної картинки": у FT назвали політиків, непорозуміння між якими гальмують допомогу Україні
Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито не ладнають один з одним, заявили ЗМІ. Прохолодні стосунки між політиками негативно впливають на практичну підтримку України, яка бореться з повномасштабним вторгненням РФ.
465
Поліція застосовувала тортури: відео з камер спостереження викрило гучні деталі смерті українця у витверезнику Вроцлава
У мережі оприлюднили запис камер спостереження, які зафіксували жахливі обставини смерті 26-річного українця Дмитра Никифоренка в польському Вроцлаві 30 липня 2021 року.
395
Із синьо-жовтим букетом і саморобною патріотичною стрічкою: Кейт Міддлтон зустрілася з українськими біженцями в Англії
Дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон відвідала британський громадський центр "Всі разом", який підтримує українських біженців.
458
Країна ЄС запропонувала новий зерновий коридор для України: ЗМІ дізналися перші подробиці
Греція готова надати альтернативний маршрут для експорту зерна з України через порти Салоніки та Александруполіс. План вже розроблено, і грецький уряд обговорив його як з іншими країнами-членами ЄС, так і з партнерами поза Євросоюзом.
623
Повітряні сили повідомили про рух групи ударних дронів окупантів у напрямку Одеської області
Безпілотники помітили над акваторією Чорного моря.
558
ФІФА ухвалила офіційне рішення щодо Росії
Рада Міжнародної федерації футболу (ФІФА) повернула чоловічу та жіночу збірні Росії до 17 років на міжнародні турніри. Водночас команди гратимуть під назвою "Російський футбольний союз", а не "Росія".
518
У Севастополі окупанти схопили жінку, яка зняла відео удару по штабу Чорноморського флоту та змусили вибачатися на камеру
У Севастополі затримали жінку, яка, як стверджується, зняла відео прямого влучення по штабу Чорноморського флоту РФ, що стало знаменитим, де закадровий голос говорив: "Почалося. Вибухи, вибухи, вибухи в центрі міста".
631
Азербайджан відмовився від мирних переговорів із Вірменією в Гранаді
На 5 жовтня, у четвер, в іспанській Гранаді було анонсовано переговори лідерів Азербайджану та Вірменії.