Батьки загиблого бійця з Нового Роздола пожертвували гроші на спортмайданчик

Батьки загиблого бійця з Нового Роздола пожертвували гроші на спортмайданчик
Батьки загиблого бійця з Нового Роздола пожертвували гроші на спортмайданчик

5 жовтня на території Новороздільської школи №3 імені Адрія Гергерта у Львівській області відкрили спортивний майданчик із штучним трав’яним покриттям, будівництво профінансували батьки загиблого бійця з Нового Роздола Ростислава Бальзана. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Спортивний майданчик розміром 42х22 метри спорудили на згадку про 22-річного пластуна Ростислава Бальзана. Батьки загиблого бійця не хотіли розголошувати суму пожертвування. Проте, як уточнили ZAXID.NET у ЛОВА, приблизна вартість таких майданчиків становить 2,5 млн грн.

“Батьки, віддавши державі сина, продовжують жертовно віддавати і далі іншим дітям для їх здорового та щасливого розвитку і майбутнього. Чи є ще такий приклад в Україні? Це – надзвичайна незламність, яку неможливо навіть осмислити. Ми маємо цінувати, пам’ятати героїзм наших воїнів, їх рідних, волонтерів, медиків, рятувальників – кожного, хто вносить свою лепту в перемогу і підтримувати один одного на цьому надскладному шляху. І, звісно, зробити все від нас залежне, щоб таких трагедій більше не було”, – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Матір Ростислава – вчителька англійської мови у школі, біля якої збудували майданчик. Жінка розповіла, що майданчик для дітей та молоді є символом перемоги, за яку боровся її син та продовжують боротися тисячі інших героїв.

“Наш син, Ростислав, мав постійне відчуття справедливості, ніколи не шукав легких шляхів. Він казав: «Хлопці там і я там маю бути серед тих, які виборюють незалежність». Після загибелі нашого сина в нас було два шляхи: опустити руки, або далі йти і жити. Останні півтора року нашого пекельного та важкого життя ми намагалися бути корисними хлопцям. Потім виникла ідея майданчика, чоловік мене підтримав. Ідея майданчика – це ідея нашої перемоги. Це – виховання патріотизму, майбутнього покоління”, – додала жінка.

22-річний старший лейтенант Ростислав Бальзан служив командиром взводу Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка. Загинув у боях біля Новотошківки Луганської області у березні 2022 року.

Хлопець був активним учасником «Пласту». Після школи навчався у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

За особисту мужність та дії виявлені у захисті держави суверенітету нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus