Нетаньягу обіцяє задіяти всю міць армії Ізраїлю на знищення ХАМАСу

Нетаньягу обіцяє задіяти всю міць армії Ізраїлю на знищення ХАМАСу
Нетаньягу обіцяє задіяти всю міць армії Ізраїлю на знищення ХАМАСу

Ізраїль пустить у дію всю міць своєї армії, щоб знищити терористичне угруповання ХАМАС. Ізраїльські війська відбили більшість захоплених сьогодні бойовиками територій Ізраїлю.

Про це стало відомо із заяви прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, видання Haaretz , JPost та Times of Israel.

У своєму зверненні до народу, який транслювався у Facebook, Нетаньягу заявив, що Ізраїль переможе ХАМАС, але війна з бойовиками займе час.

"Усі місця, де вони планували вчинене зло, де вони ховаються зараз, будуть знищені повністю. Ця війна буде довгою, важкою, але можу вам обіцяти, що з Божою допомогою ми переможемо", - наголосив ізраїльський прем’єр.

Він також пригрозив розправою терористам за знущання над жінками, дітьми та людьми похилого віку під час нападу на Ізраїль.

"Ізраїль зведе рахунки з усіма, хто завдасть їм шкоди. Те, що сталося сьогодні, ніколи не було в Ізраїлі. Ми сильно помстимось за цей чорний день", - додав він.

Звернення Нетаньягу пролунало незадовго після виступу президента США Джо Байдена, котрий висловив повну підтримку Ізраїлю та пообіцяв усю необхідну допомогу.

Окрім того, Байден висловив стурбованість через загрозу того, що ситуацією в Ізраїлі можуть скористатися інші терористи. До речі, бойовики "Талібану" вже попросили Іран дозволити їм воювати з Ізраїлем.

Також у своєму виступі прем’єр-міністр закликав мешканців Ізраїлю якомога залишити сектор Газа.

"Ізраїль досягне кожного місця, де ховається ХАМАС. Я закликаю мешканців Гази негайно покинути ці місця", - додав він.

Ізраїль відвойовує території

У той же час, за даними Haaretz, ізраїльські війська повернули під свій контроль вже більшість захоплених бойовиками населених пунктів ХАМАС. До списку звільнених увійшли Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген та Урім.

Окрім того, в Ізраїлі продовжує зростати кількість загиблих та поранених унаслідок нападу терористів ХАМАС. За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість поранених та госпіталізованих становить щонайменше 1 452 особи. Загиблими вважають уже понад 200 людей.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus