Консультант “Великого будівництва” Юрій Голик продовжує їздити на Банкову, попри скандал із мільярдами на ремонті доріг

Консультант “Великого будівництва” Юрій Голик продовжує їздити на Банкову, попри скандал із мільярдами на ремонті доріг
Консультант “Великого будівництва” Юрій Голик продовжує їздити на Банкову, попри скандал із мільярдами на ремонті доріг

Журналісти зафіксували, як Юрій Голик неодноразово їздив через блок-пост, який веде до Офісу президента України, у серпні-вересні 2023 року.

В інтерв’ю редакції він не заперечив прямо, що їздив в ОП, але водночас запевняв, що орендував за блок-постом квартиру. Нюанс в тому, що зранку він виїжджав в бік Банкової із заміського котеджного містечка.

Про це йдеться у розслідуванні Наталії Лазарович для Bihus.Info, передає СТИК.

Юрій Голик – консультант “Великого будівництва” та ексрадник очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. У листопаді 2022 року журналісти-розслідувачі опублікували матеріали про те, що співвласниця компанії “Будінвест Інжиніринг”, яка отримувала мільярди на ремонти доріг в рамках “Великого будівництва”, є дівчиною очільника області Валентина Резніченка.

Після публікації матеріалів, САП і НАБУ почало розслідування. Детективи провели обшуки і в консультанта “Великого будівництва” Юрія Голика.

Попри фігурування у кримінальній справі та відсутність будь-якої посади в Офісі президента, як з’ясували Bihus.Info, Юрій Голик регулярно навідується в охоронюваний “квартал” біля ОП.

 eiqtidqhiqrxroz

У розмові з Bihus.Info Голик сказав, що заїжджає за блокпост, бо нібито знімає там квартиру. І пояснив, чому його не зупиняють і не перевіряють документи на блокпосту: “Люди, які стоять на блокпосту, вже в обличчя з’ясували всіх, хто туди приїжджає і хто де живе”.

Водночас Юрій Голик не дав однозначної відповіді на запитання про те, чи відвідує він досі Офіс президента. “Офіс президента може відвідувати будь-хто, якщо це вважатиме за потрібне Офіс президента. Офіс президента  це дорадчо-консультативний орган, який забезпечує життєдіяльність першої особи держави. Так записано в законі. У межах своєї діяльності він може і залучає до своєї діяльності різноманітних експертів та фахівців,” — у відповіді на пряме запитання про себе Голик обмежився узагальнюючими фразами.

У 2022 році журналісти також оприлюднили дані про спільні подорожі та перетини кордону співвласниці компанії “Будінвест Інжиніринг” Яни Хланти, Валентина Резніченка та Юрія Голика. У коментарі Bihus.Info Юрій Голик підтвердив, що знайомий з Яною Хлантою і здійснював щонайменше один спільний переліт з нею та Резніченком.

Більше того, він повідомив, що Яна Хланта працювала тренеркою в клубі, де він займався: “Вона справді працювала фітнес-тренером, у клубі в який я ходив. І, звичайно ж, я її бачив та перетинався. Чи я літав із Валентином Резніченком і Яною Хлантою? Так, літав”.

Після відкриття кримінального провадження фітнес-тренерка Яна Хланта позбулася своєї частки в компанії «Будінвест Інжиніринг» — переписала її на другого співвласника Павла Чухно. А сама компанія продовжила отримувати нові бюджетні підряди. Вже у травні 2023 р. «Будінвест Інжиніринг» виграла тендер на експлуатаційне утримання доріг і дотепер отримує мільйони від Дніпропетровської ОДА. Свіжий платіж на понад 17 мільйонів гривень надійшов 13 вересня.

Із власних джерел Bihus.Info стало відомо, що в певний момент розслідування справи почало гальмувати через підозрілі обставини. НАБУ звернулося до Держаудитслужби, щоб підтвердити завищення на матеріалах і завдані збитки на ремонтах компанією «Будінвест Інжиніринг». За словами джерел, аудитор свою роботу зробив, завищення цін на матеріалах на сотні мільйонів гривень нібито зафіксував. Але висновок НАБУ так і не отримало, бо керівництво Держаудитслужби нібито спочатку почало пропонувати якісь інші варіанти, далі сумніватися в аудиторі й тягнути час.

У Держаудитслужбі нам офіційно підтвердили, що спеціалістів дійсно виділяли: «Держаудитслужба виділила відповідних спеціалістів, проте Національне бюро прийняло рішення про недоцільність їх залучення, тому спеціалісти Держаудитслужби були відкликані та відповідно висновок за результатами їхньої участі не складався».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus