Втратили 30% криптоказни, але відродили економіку: біткоїн оголосили "рятівником" Сальвадору

Втратили 30% криптоказни, але відродили економіку: біткоїн оголосили "рятівником" Сальвадору
Втратили 30% криптоказни, але відродили економіку: біткоїн оголосили "рятівником" Сальвадору

Економіка Сальвадору відродилася після пандемії коронавірусу, завдяки легалізації біткоїну як офіційного платіжного засобу у 2021 році. Не останню роль у цьому відіграли криптотуристи, яких приваблює можливість розплачуватися віртуальними монетами.

Про це в інтерв’ю Forbes заявив віцепрезидент Сальвадору Фелікс Уллоа. Він не уточнив кількість BTC у криптоказні країни, але, згідно з даними онлайн-трекера, їхня вартість з моменту покупки впала на 30%.

“Галузь цифрової економіки пожвавилася завдяки біткоїн-спільноті. Сальвадор став першою країною, яка прийняла криптовалюту як законний платіжний засіб, та опинився в авангарді цього руху і залучив багатьох інвесторів, що фактично облаштувалися в нашій країні", – заявив Фелікс Уллоа.

Політик визнав, що багато фінансових структур, зокрема Міжнародний валютний фонд, закликали сальвадорську владу відмовитися від легалізації біткоїну. Усупереч їхньому занепокоєнню, у червні Bloomberg повідомив, що прибутковість держоблігацій цієї країни у 2023 році склала 70%.

“Це результат реалізації фінансової політики уряду президента Наїба Букеле, яку проводять відповідні структури", – упевнений віцепрезидент Сальвадора.

Також Уллоа пов’язує з легалізацією біткоїну відновлення туризму після пандемії COVID-19. "Туризм і використання цифрових валют однозначно йдуть пліч-о-пліч і є ознакою майбутнього відродження нашої країни", - додав чиновник.

Підйом туризму він пояснив тим, що іноземні громадяни можуть оплачувати товари та послуги криптовалютою, не переймаючись питанням обміну валют. Слід зазначити, що національною валютою Сальвадором є долар США.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus