Країни G7 домовилися створити надійні ланцюжки поставок ключових мінералів

Країни G7 домовилися створити надійні ланцюжки поставок ключових мінералів
Країни G7 домовилися створити надійні ланцюжки поставок ключових мінералів

Країни "Великої сімки" домовилися створити стабільні ланцюжки постачання найважливіших мінералів, серед яких рідкісноземельні елементи, з надійними партнерами.

Про це заявив міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Ясутоші Нісімура, повідомляє Kyodo.

Нісімура, співголова дводенної зустрічі G7 серед міністрів торгівлі в префектурі Осака, оприлюднив угоду після засідання, на якій вперше були присутні делегації країн з економікою, що розвивається.

Міністри G7 заявили, що прагнуть активізувати співпрацю з країнами, багатими ресурсами, у тому числі з країнами Глобального Півдня, оскільки роль, яку вони відіграють у побудові стабільних ланцюжків постачання ресурсів, розглядається як усе більш важлива у сучасній геополітичній ситуації.

Раніше цього місяця Китай, який займає значну частку ринку корисних копалин, оголосив про набуття чинності з 1 грудня нового контролю над експортом графіту – матеріалу, що використовується у батареях, паливних елементах та ядерних реакторах.

"Ми збираємося вирішити проблему "економічного примусу", уникаючи при цьому потрапляння в пастку надмірного протекціонізму", – додав Нісімура.

Заходи та сесії проводяться у сусідніх містах Осака та Сакаї у рамках другої цього року конференції міністрів торгівлі країн G7.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus