США, Південна Корея та Японія засудили військовий союз між Росією та КНДР

США, Південна Корея та Японія засудили військовий союз між Росією та КНДР
США, Південна Корея та Японія засудили військовий союз між Росією та КНДР

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між Північною Кореєю та Росією, включаючи продовження поставок зброї з КНДР до Росії.

Про це йдеться в спільній заяві представників трьох країн, розміщеній на сайті Держдепу США

"США, Республіка Корея та Японія найрішучішим чином засуджують поглиблення військової співпраці між КНДР та Росією, включаючи продовження поставок зброї з КНДР до Росії, що… порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН та загрожує стабільності як у Північно-Східній Азії, так і в Європі". 

У заяві наголошується, що розвиток "партнерства" між КНДР і Росією, про що свідчить підписання "Договору про всеосяжне стратегічне партнерство" під час візиту правителя РФ Володимира Путіна до Пхеньяна 19 червня, "має викликати серйозне занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру і стабільності на Корейському півострові, підтримці глобального режиму нерозповсюдження ядерної зброї, а також у підтримці народу України в його боротьбі за свободу і незалежність проти жорстокої агресії Росії". 

Також три країни підтвердили свій намір і надалі зміцнювати дипломатичну та безпекову співпрацю з метою протидії загрозам, які КНДР становить для регіональної та глобальної безпеки, та запобігання ескалації ситуації.  

Читайте по темі: В Білорусі заявили про напруження на кордоні та готовність "захищатися від України"

"Зобов’язання США щодо захисту Республіки Корея та Японії залишаються непохитними.  США, Республіка Корея і Японія також підтверджують, що шлях до діалогу залишається відкритим, і закликають КНДР припинити подальші провокації і повернутися до переговорів", - говориться у заяві.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus