Детективи БЕБ провели обшуки у компанії-продавця автозапчастин: ухилялись від сплати податків

Детективи БЕБ провели обшуки у компанії-продавця автозапчастин: ухилялись від сплати податків
Детективи БЕБ провели обшуки у компанії-продавця автозапчастин: ухилялись від сплати податків

Бюро економічної безпеки України провело на Київщині обшуки у рамках розслідування справи про ухилення від сплати податків. Детективи перевірили складські приміщення компанії, яка займається продажем автозапчастин та автомобільних шин на території нашої країни. 

Про це повідомили в пресслужбі БЕБ 31 жовтня. Там зазначили, що службові особи цього підприємства заважали роботі детективів і не хотіли надавати доступ до інформації та документів щодо придбання та реалізації продукції.

Для цього співробітники компанії відключили серверне та комп’ютерне обладнання, аби не дати представникам БЕБ можливості отримати доступ до фінансово-господарської звітності. Як наслідок, робота всього підприємства була фактично зупинена.

"Такий алгоритм дій на випадок проведення перевірок на підприємстві був завчасно узгоджений та доведений до всіх працівників – відповідну інструкцію детективи виявили під час проведення обшуку", – зазначили в БЕБ.

За даними слідства, компанії є що приховувати – було встановлено, що представники фірми продавали по всій території України автомобільні шини та автозапчастини за готівку. При цьому вони не відображали належним чином проведені операцій в бухгалтерському та податковому обліках.

"Службові особи безпідставно сформували витрати та податковий кредит з ПДВ шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання сільськогосподарської продукції із підприємствами, що мають ознаки ризиковості та фіктивності. Також в ході проведення слідчих дій детективи БЕБ по одному із контрагентів отримали вирок суду, що підтверджує факт безтоварності та протиправного формування валових витрат й збільшення податкового кредиту з ПДВ", – встановило БЕБ у рамках досудового розслідування.

Такі дії працівників компанії дозволили їй ухилитися від сплати податків на суму в понад 220 мільйонів гривень. Варто зазначити, що грошовий обіг компанії складає понад 6 мільярдів гривень. 

Через це було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 205-1 та ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (підроблення документів та ухилення від сплати податків). 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Забруднення Десни: у Броварах зафіксували у воді незначні зміни щодо кисню
Кримінальна справа проти СЕО платіжної системи Bill_line Артема Ляшанова за звинуваченням у відмиванні коштів залишається відкритою
Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
Як Сергій Шапран вивів з-під санкцій активи бізнесмена з російським паспортом Ігоря Наумця
Поліцейські Київщини затримали чоловіка, який вбив знайомого
ДБР оголосило ексголові КМДА підозру в ухиленні від сплати податків
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
На Київщині викрили діяльність 5 підпільних гральних закладів
У Києві оперативники затримали підозрюваного у збуті психотропів

Коментарі:

comments powered by Disqus