"Атаки тривають": ЗС РФ зазнають великих втрат у районі Авдіївки, – розвідка Естонії

"Атаки тривають": ЗС РФ зазнають великих втрат у районі Авдіївки, – розвідка Естонії
"Атаки тривають": ЗС РФ зазнають великих втрат у районі Авдіївки, – розвідка Естонії

За даними естонської розвідки, українська армія утримувала позиції завдяки далекобійним засобам поразки у вигляді дронів та артилерії, а також мінним полям.

Російська Федерація має намір зберегти високий рівень активності військових дій з метою захоплення Авдіївки Донецької області до завершення поточного року, незважаючи на значні втрати, зазнані у процесі досягнення цієї мети. Про це повідомляє естонська розвідка, аналізуючи перебіг війни РФ проти України, повідомляє ERR.

Згідно з інформацією, отриманою від естонських розвідників, збройні сили Російської Федерації досягли деяких успіхів у районі Авдіївки, незважаючи на значні втрати, що було зумовлено відносно сухою погодою. Проте українські збройні сили успішно чинили організований опір, утримуючи позиції на ешелонованій лінії оборони.

Зазначається, що переважно українська армія зуміла утримувати свої позиції завдяки ефективному використанню далекобійних засобів поразки, таких як безпілотні літальні апарати та артилерія, а також мінним полям. Завдяки цим факторам втрати збройних сил Російської Федерації в техніці залишалися на рівні, порівнянному з даними попередніх тижнів.

Окрім того, естонські аналітики припускають, що російські війська посилять тиск на лінії Куп’янськ – Лиман, оскільки намагаються досягти результату, який можна було б продемонструвати як значний успіх.

Розвідка вказує, що таким чином РФ змогла знайти виправдання продовженню агресії та необхідності повного захоплення Луганської та Донецької областей для забезпечення сухопутного коридору в Крим.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus