Опозиційна партія Туреччини змінила лідера після поразки на виборах

Опозиційна партія Туреччини змінила лідера після поразки на виборах
Опозиційна партія Туреччини змінила лідера після поразки на виборах

"Республіканська народна партія" Туреччини на з’їзді обрала нового лідера – ним став Озгюр Озель, який замінив Кемаля Киличдароглу, що невдало змагався за президентську посаду з Реджепом Таїпом Ердоганом у травні.

Про це пише АР.

За результатами другого туру голосування делегатів "Республіканської народної партії", що відбувся в Анкарі вранці в неділю, Озель отримав 812 з 1366 голосів і став восьмим лідером політсили.

49-річний Озгюр Озель – колишній фармацевт, який обрався до парламенту Туреччини в 2011 році. Він очолить опозиційну партію на місцевих виборах у березні.

Попередній лідер "Республіканської народної партії", 74-річний Кемаль Киличдароглу, очолював її з 2010 року. Відтоді політсила не змогла виграти жодних національних виборів, хоча здобула значні перемоги на місцевих виборах у 2019 році, отримавши владу в кількох великих містах, зокрема в Анкарі та Стамбулі.

На президентських і парламентських виборах у травні партія не змогла скористатись економічними обставинами в Туреччині і наслідками лютневих землетрусів, щоб здобути перемогу над Ердоганом і його "Партією справедливості та розвитку".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus