7 фактів чому голова Черкаської облради Підгорний підтримує окупанта

7 фактів чому голова Черкаської облради Підгорний підтримує окупанта
7 фактів чому голова Черкаської облради Підгорний підтримує окупанта

Центр України – Черкащина, і саме тут у кріслі голови обласної ради, сидить прихильник і головний спонсор УПЦ МП в області Анатолій Підгорний. Щоб не бути голослівними відразу ж наводимо факти, які напряму доводять те, що Підгорний небайдужий до руського міра.

Факт 1: «Залишив проросійську партію у складі облради…»

17 листопада 2023 року під головуванням Підгорного проходить сесія обласної ради де обговорюють питання про дострокове припинення повноважень депутатів Черкаської обласної ради VIІI скликання, які були обрані за партійними списками від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Голова облради заявляє, що він проти того, аби виключити проросійську партію з обласної ради і сам не голосує проти припинення повноважень депутатів від ОПЗЖ. qhiddxiqxtidrkroz

Факт 2: «Феодосій, якого затримала СБУ, був наставником голови облради… »

Читайте по темі: ГУР про врегулювання Telegram: якщо є вимоги до ЗМІ, чому немає до інших платформ

Духовним наставником Анатолія Підгорного – був керівник Черкаської єпархії УПЦ МП Снігірьов (Феодосій), який зараз знаходиться під арештом. У квітні 2022 року Служба безпеки України зібрала докази того, що Снігірьов (Феодосій) заперечував збройну агресію Росії проти України та виправдовував дії загарбників, – і оголосила йому ще одну підозру на додачу до підозри у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Саме Феодосій благословляв Анатолія Підгорного на керування обласною радою. Неодноразово голова облради був помічений на службах свого духовника Феодосія.

Протоієрей Сергій Чумак передав благословення архієпископа Феодосія новообраному голові Черкаської обласної ради | Черкаське благочиння (church.ua)

Керівника Черкаської єпархії підозрюють у вчиненні ще одного кримінального правопорушення - Новини та публікації - Черкаська обласна прокуратура (gp.gov.ua)

СБУ повідомила про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ (МП) (відео) (ssu.gov.ua)

Підгорний і Доманський побували у Феодосія — ПРОЧЕРК.інфо (procherk.info)

Факт 3: «У цей нелегкий час нам залишитись гуртом…»

Президент Володимир Зеленський 2 грудня 2022 року вводить у дію рішення РНБО щодо обмежувальних заходів проти УПЦ МП. СБУ та Нацполіція проводить перевірки та обшуки у церквах московського патріархату, в тому числі і на Черкащині. Знаходять у храмах російську літературу, зображення патріарха Кіріла та Феодосія, символіку та прапори окупанта, молитву-гімн «Боже, царя храни», пропагандистську літературу, де заперечується існування Української Церкви. Підозрюваних затримують, храми опечатують.

Антиукраїнська діяльність московського патріархату не могла не викликати громадської протидії. Свідченням цього стали рішення органів місцевого самоврядування – міських територіальних громад про заборону діяльності Української Православної Церкви московського патріархату як такої, що несе загрозу національній безпеці України. Відповідні рішення у різних формулюваннях були прийняті Звенигородською, Смілянською, Чигиринською, Ватутінською, Городищенською, Шполянською, Уманською радами. Черкаська міська рада також неодноразово зверталися до цього питання. І 1 грудня 2022 року депутати Черкас прийняли рішення звернуться до Конституційного суду України та Верховної ради з проханням заборонити московський патріархат в країні. За це звернення проголосувало 34 депутати.

Натомість Черкаська обласна рада, пів року не могла визначитися із ставленням до структур московського патріархату на території області. Так, на сесії 2 грудня 2022 року, плюючи на рішення РНБО, голова обласної ради Анатолій Підгорний звернувся до депутатів: «Щоб у цей нелегкий час нам залишитись гуртом, у тому числі віряни різних віросповідань та конфесій, пропоную питання про заборону УПЦ МП не включати до порядку денного сесії». Підтримали таке рішення 46 депутатів.

Пояснення голови Черкаської облради Анатолія Підгорного після сесії виданню «18000» звучало дивно, особливо коли вже було відомо про протиправні факти діяльності проросійських церков, виявлені останніми перевірками СБУ: «Залежно від того, як будуть розвиватися події на рівні держави, реагуватимемо», – сказав Підгорний. То кого ж тоді чекав, шановний голова облради, чиєї влади?

Як депутати голосували по зверненню щодо заборони діяльності антидержавних релігійних організацій (СПИСОК) — ПРОЧЕРК.інфо (procherk.info)

І нарешті, на одній із сесій аж 3 березня 2023 року Черкаська облрада більшістю голосів все-таки підтримує заборону діяльності УПЦ МП в Черкаській області. І що найцікавіше, то сам голова облради Підгорний за це питання знову не голосував. Що цікаво, то ніяких пояснень від нього не було, чому тягнули з цим питанням, можемо лише здогадуватись…

Факт 4: «Вкладав гроші у будівництво московської церкви у Тальному»

Читайте по темі: На Київщині чоловік вдарив ножем представника поліції, який приїхав на виклик

У Тальному, за словами місцевих жителів, саме за сприяння Підгорного та його фінансових вкладень, збудували Свято-Троїцьку парафію мп, що біля автостанції. Очолює церкву – Сергій Бардецький, якому до речі, 19 грудня 2019 року розпорядженням № 545-р голови Черкаської облради, Анатолієм Підгорним, була виділена з обласного бюджету матеріальна допомога у розмірі 10 000 грн.

Факт 5: «Залякав поліцією студентів і священників ПЦУ аби не сміли чіпати московську церкву»

Саме біля вищезгаданої церкви, яка діє за покровительства Підгорного, 19 квітня 2023 року у Тальному мала проходити акція протесту «Тальнівщина без московського патріархату», яку організовували прихожани та священники ПЦУ. Але напередодні акції місцева поліція під керівництвом кума Підгорного – Ігоря Голоти почала залякувати і священників ПЦУ, і прихожан, які збирались йти вранці на акцію до церкви мп. Навіть неповнолітніх студентів-активістів затримали у відділку за те, що вони запрошували тальнівчан на збори проти московських попів. В той день церкву мп за наказом «згори» оберігали конвої поліцейських.

Факт 6: «Тримав роками на посаді ще одного любителя руського міра – чиновника-попа»

Заступник голови Звенигородської районної військової адміністрації Олександр Дубовий, не зважаючи на державну посаду, щотижня роками співслужив московському священику у Свято-Михайлівському храмі УПЦ (мп) у центрі Лисянки. При тому, абсолютно усім газетам Звенигородщини, чиновник забороняв друкувати будь-які статті, де хоч словом згадувався московський патріархат. Коли журналісти, оприлюднили фотодокази про Дубового і його любительство мп, чиновник звільнився та з довідками про інвалідність втік за кордон. Тобто, під носом у голови облради Підгорного працював фактично колаборант.

Факт 7: «Ну як же без корупції…»

На сесії 17 листопада цього ж року, депутати облради почали з трибуни заявляти про те, що Підгорний 3 роки не проводив конкурси на керівні посади в області, не призначав керівників, лише виконуючих обов’язки. Аж поки його не почали звинувачувати у корупції та спеціальному затягуванні із призначенням на посади.

PS: вважаємо вищенаведеного фактажу явно достатньо, аби припустити, що голова Черкаської облради тісно пов’язаний з руським міром. Такий собі колаборант у костюмі, який, завдяки тісним зв’язкам, міцно підтримує в області усе, що пов’язане з окупантами. Тоді, коли молоді хлопці, лишають рідних, дітей, жінок, цивільне життя і йдуть воювати проти російської навали, віддаючи найцінніше – своє життя за Незалежність. А на місцях, при владі качаються в кріслах зрадники, які за копійку свого продадуть. Надіємось, що справедливість візьме верх, і СБУ поставить жирну крапку у цій шокуючій історії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus