Всі новини за 2023-11-29

660
З Покровського району й Торецька евакуювали ще вісьмох дітей
Рятувальники евакуювали з Торецька та Покровського району Донеччини ще 36 цивільних мешканців, серед них восьмеро дітей.
430
Подоляк дав зрозуміти, що Безугла нападками на Залужного підіграє Росії
В Офісі президента заявили, що висловлювання народної депутатки Мар’яни Безуглої про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито має бути усунений з посади, є її особистою думкою. Українські парламентарі не можуть ініціювати відставки військових і вони не залучені до структурування військової вертикалі в Україні.
622
Майор запасу НГУ про отруєння дружини Буданова: ціллю атаки міг бути сам очільник ГУР
Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман прокоментував отруєння дружини очільника ГУР Кирила Буданова Маріанни. Цілком імовірно, що ціллю атаки були співробітники ГУР – можливо, й сам Буданов.
560
Прем’єр Словаччини зустрінеться з послом РФ, бо "не носить чорно-білі окуляри"
Словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо оголосив, що в четвер, 30 листопада, зустрінеться з послом Росії Ігорем Братчіковим та американським представником Гаутамом Раною.
475
Росія "переселила" на окуповані території понад 100 тисяч мігрантів з Азії, - ЦНС
Російські загарбники намагаються змінити демографічний склад населення на тимчасово окупованих територіях України. Ворог масово звозить туди мігрантів з Центральної Азії.
417
Експерти МАГАТЕ зафіксували звуки вибухів біля двох українських АЕС
Експерти МАГАТЕ зафіксували військову активність протягом ночі минулої ночі поблизу з двома українськими АЕС - Хмельницькою та Запорізької.
434
Більше двох десятків жертв: окупанти підтвердили удар ЗСУ по "будівлі МВС" на Херсонщині
Окупанти підтвердили інформацію про удар ЗСУ за місцем проведення наради російських чиновників у селі Ювілейне тимчасово окупованої Херсонської області.
717
У США представили законопроєкт щодо конфіскації активів російських олігархів
У Сполучених Штатах Америки представили проєкт закону про арешт активів олігархів країни-агресора Росії для передачі їх у фонд відновлення України після війни. Авторами документа виступили два сенатори та два конгресмени, які представляють обидві партії.
451
З полону ХАМАС звільнили шосту групу заручників
Армія оборони Ізраїлю повідомила, що ввечері 29 листопада у секторі Газа звільнено з полону ХАМАС двох російсько-ізраїльських заручниць – Олену Трупанову та її матір Ірену Таті. Вони вже перебувають на території Ізраїлю, їх супроводжують спецназ та співробітники служби безпеки Шин Бет.
469
Трьох суддів Київського апеляційного суду затримано на хабарі у справі "Мотор Січ", - ЗМІ
Серед затриманих заступник голови Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, судді В’ячеслав Дзюбін та Ігор Палленник.
645
Повітряні сили попереджають про загрозу ворожих дронів для двох областей
На Херсонщині фіксуються ворожі ударні безпілотники, які летять у північно-західному напрямку.
670
Отруєння дружини Буданова: у ГУР розповіли про можливу спецоперацію проти співробітників розвідки
Як розповів представник військової розвідки Андрій Юсов, розслідуванням отруєння займаються підрозділ безпеки відомства. Надалі справу можуть передати в інші компетентні органи.
661
Купили за дивною схемою: заступник голови ОП живе в будинку, який йому не належить
Журналіст Михайло Ткач дізнався, що будинок у Козині, у якому проживає заступник голови ОП Олег Татаров, купили за заниженою вартістю. Водночас родина ексвласника маєтку пов’язана з людьми з оточення Януковича.
517
Україна сьогодні залучила аварійну допомогу від Румунії та Польщі для покриття дефіциту в енергосистемі
Ситуація в енергосистемі України залишається складною, а на півдні все ще тривають відновлювальні роботи в мережі, пошкодженій через негоду.
552
У Києві судитимуть рецидивіста, який обікрав військового
Києві судитимуть чоловіка, який обікрав військового – він непомітно витягнув з кишені потерпілого телефон, навушники та банківську картку, якою потім розрахувався у магазині. Крім цього, підозрюваний причетний ще до однієї крадіжки на території Дніпровського району. Наступні 8 років обвинувачений може провести за гратами.