Китай ввів в експлуатацію гіперспектральний супутник

Китай ввів в експлуатацію гіперспектральний супутник
Китай ввів в експлуатацію гіперспектральний супутник

Китай після серії орбітальних випробувань успішно ввів в експлуатацію гіперспектральний супутник, призначений для спостереження за Землею.

Про це заявило Китайське національне космічне управління (CNSA), на повідомлення якого посилається Інформаційне агентство Сіньхуа.

Супутник моделі Гаофень-5 01А був відправлений на орбіту 9 грудня 2022 року. Космічний апарат введений в експлуатацію після тривалої серії випробувань з різним корисним навантаженням, у тому числі з короткохвильовою гіперспектральною камерою.

Гіперспектральна зйомка ґрунтується на вимірі широкого спектру електромагнітного випромінювання і дозволяє збирати точну інформацію про об’єкт, що спостерігається.

КНР планує задіяти супутник у різних галузях, у тому числі в екологічному моніторингу атмосфери, розвідці мінеральних ресурсів, оцінці врожайності сільськогосподарських культур, дослідженні клімату, зазначає агентство.

Читайте по темі: Капсула Starliner вирушила з МКС без астронавтів

Додатково супутник оснащений бортовими пристроями контролю повітря, води та суші для динамічного вивчення забруднення навколишнього середовища. Як заявляє CNSA, космічний апарат дозволить Китаю зміцнити зусилля з охорони навколишнього середовища та досягнення вуглецевої нейтральності в майбутньому.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus