Хусити атакували ракетами корабель у Червоному морі: двоє людей загинуло

Хусити атакували ракетами корабель у Червоному морі: двоє людей загинуло
Хусити атакували ракетами корабель у Червоному морі: двоє людей загинуло

Єменські повстанці з руху "Ансар Аллах" (хусити) вдарили балістичною ракетою по комерційному судну в Червоному морі. Внаслідок атаки загинули щонайменше двоє моряків.

Представник бойовиків Яхья Сарі заявив, що "ВМС збройних сил Ємену здійснили цілеспрямовану операцію проти американського корабля True Confidence в Аденській затоці з використанням кількох ракет".

За його словами, "попадання було точним", а удару по судну було завдано "після того, як екіпаж відхилив попереджувальні повідомлення".

Своєю чергою у посольстві Великої Британії в місті Сана (столиця Ємену) зазначили, що внаслідок атаки хуситів загинули щонайменше двоє моряків.

"Це сумний, але неминучий наслідок того, що хусити безрозсудно обстрілюють міжнародне судноплавство ракетами", — додали дипломати.

Читайте по темі: За дроновими атаками у Воронезькій області стоїть СБУ - ЗМІ

Телеканал CNN з посиланням на американських посадовців поінформував, що після ракетного удару по судну також шестеро людей зазнали поранень. Екіпаж корабля евакуювали.

Атака сталася близько 11:30 ранку за єменським часом. Військові кораблі коаліції на чолі зі США, яка займається захистом цивільного судноплавства в Червоному морі, перебувають в Аденській затоці, оцінюючи ситуацію.

До слова, хусити взяли на себе відповідальність за атаку, вказавши, що True Confidence нібито належить американцям. Ця інформація є неправдивою, корабель ходив під прапором Барбадосу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus