Нацбанк проведе другий етап тестування е-гривні

Нацбанк проведе другий етап тестування е-гривні
Нацбанк проведе другий етап тестування е-гривні

Другий етап тестування е-гривні пройде вже в другій половині цього року. До цього процесу зможуть долучитися банки, небанківські фінансові установи та їхні клієнти.

У Національному банку України у Facebook зазначили, що перший етап тестування е-гривні провели у 2018 році, але в закритому середовищі. Для цього передбачалося впровадження платформи "Електронна гривня", випуск в обіг обмеженої кількості цифрової гривні та тестування операцій з е-гривнею винятково працівниками НБУ та кількома компаніями-учасницями проєкту.

Директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрій Поддєрьогін заявив, що всі платіжні операції з е-гривнею під час тестування відбуватимуться на єдиній технологічній платформі, оператором якої буде НБУ.

"Під час тестування ми плануємо дослідити ефективність обраної технологічної платформи та зручність використання е-гривні для здійснення платіжних операцій, її переваги на практиці, що допоможе ухвалити рішення щодо доцільності широкомасштабного її випуску в Україні", - пояснив Поддєрьогін.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus