Зброя на складах не допомагає - Подоляк

Зброя на складах не допомагає - Подоляк
Зброя на складах не допомагає - Подоляк

Країнам Європи потрібно зрозуміти кілька речей, зокрема те, що їхня зброя має не зберігатися на складах, а працювати на полі бою в Україні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

«Європі потрібно прийняти для себе кілька рішень… На складах зброя не працює, зброя працює на полі бою. А на складах вона може п’ять років відлежати, після цього доведеться її змінювати. І тому сьогодні зброя має бути в Україні», - сказав він.

Інший постулат, який, на думку Подоляка, мають усвідомити у Європі,– гроші пахнуть.

«Тобто, ви не можете займатися бізнесом із РФ, думати про те, що можна на Росії заробляти. Далі – ваші компанії не можуть працювати у РФ, не можуть обходити санкції, бо це і є продовження війни. Це якраз і є можливість РФ виготовляти ракети, у тому числі балістичні, якими вона атакує», - пояснив радник керівника ОП.

За його словами, також європейці мають зрозуміти, що ніхто не буде будувати систему захисту проти неадекватних країн на кшталт РФ, окрім самої Європи.

Читайте по темі: За дроновими атаками у Воронезькій області стоїть СБУ - ЗМІ

«Можна проводити багато самітів, але в один момент ти маєш зрозуміти: інвестиції у військове виробництво мають бути у такому обсязі. Ключовими інструментами цих інвестицій мають бути дрони, ракети далекобійні, системи ПРО. І все це має, відповідно, працювати на полі бою. Ця логіка поступово вимальовується в Європі», - зазначив Подоляк.

Він висловив переконання, що Україна буде ключовим елементом гарантій безпеки для Європи: «Не для нас Європа буде ключовим гарантом безпеки, а ми будемо для Європи гарантом безпеки. Але Європа має у це вкладати певні ресурси… Це конкретні кошти у спільні виробництва дронів, систем ПРО і, безумовно, в авіаційні компоненти».

Він додав, що Європа поступово, але, на жаль, повільно, підходить до розуміння, що ця війна має правильно закінчитися. «І РФ точно не буде договороспроможною країною, з якою можна буде повернутися до обіймів після війни», - резюмував радник керівника ОП

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus