Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі
Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Грузія вимагає від української влади видати урядовців часів Міхеїла Саакашвілі, зокрема Зураба Адеїшвілі, якого офіційний Тбілісі намагався оголосити у міжнародний розшук.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві грузинського уряду.

"Перш за все, для нормалізації відносин вкрай важливо та необхідно, щоб українська влада видала Грузії злочинців, які зараз займають високі посади в її адміністрації", – йдеться в повідомленні, де зазначають, що вважають за необхідне висловити позицію після включення Зураба Адеїшвілі до складу офіційної делегації України в ЄС та Німеччині.

У заяві наголошують, що в українській владі високі посади обіймають особи, які перебувають у розшуку або засуджені за різними звинуваченнями в Грузії.

"У зв’язку з цим, особливе занепокоєння викликає той факт, що Зураб Адеїшвілі обіймає посаду радника генерального прокурора України, а Георгій Лорткіпанідзе є заступником голови Служби контррозвідки України", – йдеться в повідомленні.

Читайте по темі: МЗС Туреччини: Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу»

Грузинський уряд висловив сподівання, що українська влада перегляне рішення, які "грубо суперечать духу дружби між Грузією та Україною, а також між грузинським та українським народами".

"Уряд Грузії здивований рішеннями, прийнятими українською владою, які, як видається, штучно вбивають клин між двома історично дружніми країнами і народами", – відзначається в заяві.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus