В Угорщині образилися на Байдена через критику Орбана

В Угорщині образилися на Байдена через критику Орбана
В Угорщині образилися на Байдена через критику Орбана

МЗС Угорщини викликало посла США через звинувачення президента Джо Байдена на адресу угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана в тому, що той нібито низько оцінює демократію і "шукає диктатури".

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто виданню ATV.

Раніше президент США Джон Байден розкритикував експрезидента та свого конкурента на виборах Дональда Трампа за зустріч з угорським прем’єром Віктором Орбаном у Флориді.

"Ви знаєте, з ким він зустрічається сьогодні, у Мар-а-Лаго? З Орбаном, який прямо заявляв, що не вважає, що демократія працює, і шукає диктатури... Я бачу майбутнє, де ми будемо захищати демократію, а не применшувати її", - сказав президент США.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто повідомив, що сьогодні віцепрем’єр-міністр країни Левенте Мадяр прийняв американського посла Девіда Прессмана і попросив його показати цитату, де Орбан сказав те, що йому приписав Байден.

"Очевидно, нічого подібного не було сказано, тому ми не отримали змістовної відповіді на це", - сказав Сіярто.

Він назвав заяву Байдена "офіційною американською позицією" і заявив, що вона "надзвичайно ускладнює двосторонні відносини, тому що це шкодить не уряду, а країні, бо прем’єр-міністр і уряд не керують країною завдяки випадковій лотереї, але на основі вибору народу".

Читайте по темі: Російська пропаганда використовує другий замах на Трампа проти України – ЦПД

Сіярто зазначив, що правляча партія виграла чотири вибори поспіль. Таким чином, на його думку, угорці визначили напрямок уряду, що є "однією з важливих рис демократії".

Глава МЗС Угорщини вважає заяву Байдена "дуже серйозною образою". "Таке мислення американського президента, уряду та демократичної адміністрації є важким тягарем для двосторонніх відносин", - заявив Сіярто.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus