Президент Туреччини Ердоган прокоментував гучну поразку своєї партії на місцевих виборах

Президент Туреччини Ердоган прокоментував гучну поразку своєї партії на місцевих виборах
Президент Туреччини Ердоган прокоментував гучну поразку своєї партії на місцевих виборах

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив розчарування результатами місцевих виборів, де його Партія справедливості і розвитку (ПСР) зазнала гучної поразки.

Його заяву цитує DPA.

У своєму виступі перед прихильниками у штаб-квартирі ПСР у столиці Анкарі він висловив жаль, що його політична сила не змогла досягти результату, "якого бажали та на який сподівалися".

"Ми чесно оцінимо результати виборів... та мужньо піддамо їх самокритиці", – сказав Ердоган своїм прихильникам.

Він також зазначив, повідомляє Anadolu, що, незалежно від результатів, переможцями цих виборів стануть насамперед демократія та воля турецького народу.

Читайте по темі: Турецька «пральня» для російського газу: Брудна гра Путіна проти ЄС

"Переможцями виборчого марафону насамперед стали не кандидати, а Туреччина, всі 85 мільйонів громадян країни, незалежно від їхньої політичної приналежності", – заявив Ердоган, додавши, що "немає нічого вищого, ніж воля народу".

Нагадаємо, з моменту приходу до влади 2002 року політична сила чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана – Партія справедливості і розвитку – зазнала найбільшої поразки на місцевих виборах від головної опозиційної Республіканської народної партії.

Після підрахунку більшості голосів представник опозиції Екрем Імамоглу лідирує на 10 відсоткових пунктів у перегонах за посаду мера Стамбула – найбільшого міста Туреччини, водночас його Республіканська народна партія зберегла за собою контроль над столицею Анкарою та здобула 15 посад мерів в інших містах по всій країні.

Голосування на місцевих виборах відбувалося 31 березня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus